Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Senatosu ABD’nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını ve büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşınmasını protesto eden Filistinlilerin şehit edilmesini kınadı.

        Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu, ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve Filistin halkına uygulanan zulmü kınadı.

        “Manevi bir hezimet”

        SDÜ Senatosu, “Uzun yıllardan bu yana İsrail’in Bağımsız Filistin Devleti’ne karşı sistematik bir şekilde uyguladığı yaptırımlar bugün geldiğimiz noktada ABD’nin Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması ile farklı bir boyut kazanmıştır. Bu son adımla birlikte Filistin’de yaşanan hadiselerde 60 kişi şehit olmuş 2 bin 500 kişi de yaralanmıştır. ABD için bu durum uluslararası hukukun en temel ilkelerini, uluslararası toplumun iradesini, tarihi ve sosyal gerçekleri hiçe saymasıyla sadece politik bir fiyasko değil; aynı zamanda manevi bir hezimettir.”

        “Filistin sorunu’ değil ‘İsrail sorunu”

        Senato kınama mesajına şöyle devam etti:

        “Filistin sorunu olarak dillendiren bu durum; Filistin topraklarında yaşanan çatışmalar, İsrail devletinin kurulması ve sonrasındaki dönemde ortaya çıkan süreci ifade eder. Bu da bize ‘Filistin sorunu’ olarak ifade edilen kavramın aslında bir ‘İsrail sorunu’ olduğunu göstermektedir. Kökü İslamiyet’in kalbi olan bu topraklarda ‘Siyonist’ bir yaklaşımla bir İsrail devletinin kurulması, İsrail’in işgal ettiği toprakları günden güne genişletmesi ve Müslüman kardeşlerimize dini, imanı, ailesi ve devleti ile öz topraklarında yaşama imkânı tanımaması; kesin bir dille ifade edecek olursak bir insanlık suçudur. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Müslüman ülkelerin birlikte hareket ederek bu tarihi ayıba ve aymazlığa dur demesi en kalbi temennimizdir. Süleyman Demirel Üniversitesi olarak; yaşanan hadiselerde şehit olan Filistinlilere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ortadoğu’da mazlum insanlara yönelik uygulanan akıl dışı uygulamaları, şiddeti ve zorbalığı kınıyor; Müslüman kardeşlerimizin maddi ve manevi tüm değerlerine el uzatan sorumluları lanetliyoruz.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler