Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri öncesinde Isparta’da AK PartiCHP MHP ve İP’nin milletvekili aday listeleri açıklandı.

        24 Haziran Genel Seçimleri öncesinde siyasi partilerin milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etmesi gereken sürenin dolmasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve İyi Parti’nin (İP) Isparta Milletvekili aday sıralaması belli oldu.

        Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 4 sandalye ile temsil edilen Isparta’da CHP MHP ve İP’nin aday listeleri belli oldu.

        Listede yalnızca 2 aday değişti

        Buna göre, CHP Isparta’da daha önce milletvekili aday adayı olan Mustafa Ceyhan birinci, daha önceki aday adaylıkları ve ön seçim sonrasında 2 kez 2.sırada yer alan Eczacı İsa Önder Dinçtürk ikinci, Isparta Mimarlar Odası Başkanlığından istifa ederek aday adayı olan Zafer Sağlam üçüncü ve eski il başkanı Eyüp Ersoy ise dördüncü sırada yer aldı. Bilindiği gibi önceki 2 dönemde Ceyhan 3.sırada aday gösterilmiş, Dinçtürk ikinci sıradaki yerini 3.kez korumuş, Sağlam ve Ersoy ise daha önceki İrfan Bakır ile İzzet Beydoğan’ın yerine aday gösterilen ve listeye giren yeni isimler oldu.

        Ispartalı merhum Cumhurbaşkanı Demirel’in doktoru ilk sıradan aday

        Daha önceki süreçte, Milliyetçi Hareket Partisi’nden 25 ve 26.dönemlerde Isparta milletvekili iken, partisinden istifa ederek İyi Parti’ye geçen Nuri Okutan ile 1 koltukla temsil edilen Isparta’da bu kez farklı isimler listede yer buldu.

        Mevcut vekil Okutan daha yaptığı açıklama ile 27.dönemde milletvekili adayı olmayacağını, ancak bundan sonra İyi Parti’ye destek vermeye devam edeceğini belirtmişti.

        İyi Parti Isparta’daki milletvekili aday listesine göre, 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in uzun yıllar özel doktorluğunu yapan Aylin Cesur birinci, kurucu il başkanı Mustafa Şimşek ikinci, Gazeteci Süleyman Sami Altınkaya üçüncü, Dr.Şükrü Levent Başyiğit ise dördüncü sıradan aday gösterildi.

        MHP’de İl Kadın Kolları Başkanı Turhan ikinci sıradan aday gösterilmişti

        Bilindiği gibi MHP’nin bir süre önce Isparta için açıklanan milletvekili aday listede, birinci sırada Hasan Basri Sönmez, ikinci sırada önceki İl Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Turhan, üçüncü sırada Dr.Özgür İsmailoğlu ve genç aday kontenjanından Ali Özkan da dördüncü sırada aday gösterilmişti. Isparta MHP'de 27.dönemde, bu kez alışılmışın dışında bir kadın milletvekili adayı listede yer buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler