Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İsrail’in diplomatları ülkelerine döndü

        Habertürk Gazetesi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırısına tepkiler devam ederken İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh Türkiye'den ayrıldı. Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile saat 11:15'de İstanbul'dan Tel Aviv'e uçan Naeh, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden uçağa bindi. Naeh, Dışişleri Bakanlığına çağrılarak Gazze sınırındaki olaylar nedeniyle İsrail'in tutumu protesto edilmiş ve bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağı belirtilmişti. Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Yosef Levi Sfari'nin de bir süreliğine ülkesine dönmesini istemişti.

        İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh'a, dün Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak Gazze sınırındaki olaylar nedeniyle bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağı belirtilmişti.

        REKLAM

        Türkiye’nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu'nun dün İsrail Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı ve istişarelerde bulunmak üzere bir süreliğine Türkiye’ye dönmesinin istendiği bildirilmişti.

        İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'nin Kudüs'teki Başkonsolosu Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, kendisinden istişarelerde bulunmak üzere bir süreliğine ülkesine dönmesi istendi." ifadesi kullanılmıştı.

        BÜYÜKELÇİ KILIÇ YURDA DÖNDÜ

        İstişareler için Türkiye'ye çağrılan Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç yurda döndü. Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile öğlen saatlerinde Washington'dan İstanbul'a gelen Kılıç, Atatürk Havalimanı'ndan da Ankara'ya hareket edecek. Trump yönetiminin İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasıyla birlikte ABD'nin kararına tepki olarak Büyükelçi Türkiye'ye çağırılmıştı.

        GÖRÜNTÜLERE KIZAN İSRAİL, TÜRK MASLAHATGÜZARI ÇAĞIRDI

        Reuters'ın haberine göre, İsrail, Ankara büyükelçisinin Türkiye'den ayrılışı sırasında havalimanı güvenliğinden geçiş görüntülerinin yayınlanmasını "yakışıksız" olarak niteleyerek Türkiye'nin maslahatgüzarını dışişleri bakanlığına çağırdı.

        Açıklama İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldı.

        Türkiye, ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve bu adımı protesto eden Filistinlilere İsrail güvenlik güçlerinin müdahalesinde yaşanan can kayıplarının ardından hafta başında Tel Aviv büyükelçisini istişareler için Ankara'ya çağırmıştı. Bu nedenle Türkiye İsrail'de maslahatgüzar ile temsil ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ