Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Meteoroloji'den İstanbul için son dakika hava durumu uyarısı: Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

        Haftasonu hava durumunun nasıl olacağını araştıran vatandaşlar, internet üzerinde "hava durumu" aramasını yapmaya başladı. Öte yandan İstanbul'da yaşayan vatandaşlar da Aralık ayının ortasında olmamıza rağmen henüz bir kar yağışının olmaması nedeniyle "İstanbul'a kar ne zaman yağacak?" sorusuna yanıt arıyor. Meteoroloji'nin ardından bir uyarı da AKOM'dan geldi.İstanbul'da akşam ve gece saatlerinde 30-75 kilometre hıza ulaşan rüzgarla sağanak yağış bekleniyor.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, kentte bu akşam fırtına ile aralıklı yağmur öngörülüyor.Gece saatlerinde hava sıcaklığının 11 dereceye düşmesi beklenirken, hızı 30-75 kilometreyi bulan rüzgarla metrekareye 10-20 kilogram yağış düşeceği tahmin ediliyor.

        Ayrıca, hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren hissedilir derecede azalarak, mevsim normalleri civarına gerilemesi öngörülüyor.

        Pazartesi günü hava sıcaklığının 6-9 derece, parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu olması bekleniyor. Salı ve çarşamba günü de aralıklı yağmur öngörülüyor. Perşembe günü de hava sıcaklığının 2-5 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü de pazar günü öğleden sonra başlaması öngörülen sağanak için, ani sel, su baskını ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.

        HAVA DURUMU 17 ARALIK 2017

        Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz ile Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Çorum'un batı ilçelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda sağanak iç kesimlerde yağmur şeklinde görülecek yağışların öğle saatlerinde Trakya, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale'de, akşam saatlerinde Kıyı Ege ile İstanbul ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

        REKLAM

        Rüzgarın Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 Km/saat), Güney Ege'de kuvvetli (40-60 Km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        Öte yandan Meteoroloji'den İstanbul'a kar yağması konusunda herhangi bir uyarı veya açıklama yapılmadı. Bu doğrultuda, İstanbul'a kar yağması beklenmiyor.

        Yurt genelinde hava sıcaklıkları iç ve Batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek ve hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

        Genellikle güney ve güneybatı (lodos), gece saatlerinden sonra Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 Km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

        Uyarılar

        Rüzgarın Pazartesi sabah saatlerine kadar İstanbul, Bursa ve Çanakkale illeri başta olmak üzere Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

        Yağışların öğle saatlerinde Trakya, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale'de, akşam saatlerinde Kıyı Ege ile İstanbul ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, ani sel, su baskını, taşkın, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        REKLAM

        BÖLGELERİMİZE GÖRE HAVA DURUMU

        Marmara Bölgesi

        Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Trakya, İstanbul ve Çanakkale, akşam saatlerinde İstanbul ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın ; gece saatlerine kadar güneybatı yönlerden (Lodos), gece saatlerinden itibaren kuzeybatı yönlerden (Karayel) kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

        Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

        Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

        REKLAM

        Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

        Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

        Ege Bölgesi

        Çok bulutlu, sabah Kıyı Ege ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ; güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

        Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu

        Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmurlu

        Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

        REKLAM

        Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

        Akdeniz Bölgesi

        Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısının yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        Parçalı ve çok bulutlu

        Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

        Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

        Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batı ilçeleri sağanak yağışlı

        İç Anadolu Bölgesi

        REKLAM

        Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

        Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde hafif yağmurlu

        Çok bulutlu

        Parçalı ve çok bulutlu

        Parçalı ve çok bulutlu

        Karadeniz Bölgesi

        Batı Karadeniz

        Parçalı bulutlu, Sinop dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

        REKLAM

        Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

        Parçalı ve çok bulutlu

        Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

        Orta ve Doğu Karadeniz

        Parçalı zamanla Orta Karadeniz kesimi çok bulutlu, sabah saatlerinde Çorum'un batı ilçelerinin yağmurlu gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinin yer yer sisli ve puslu geçeceği tahmin ediliyor.

        Parçalı bulutlu

        Parçalı bulutlu

        Parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu

        REKLAM

        Parçalı bulutlu

        Doğu Anadolu Bölgesi

        Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte genellikle doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu

        Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu

        Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu

        Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu

        Güneydoğu Anadolu Bölgesi

        REKLAM

        Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

        Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu

        Parçalı ve az bulutlu

        Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu

        Parçalı ve az bulutlu

        DENİZLERDE HAVA DURUMU

        Ege'de fırtına; Marmara'da fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

        Karadeniz

        Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, batısı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı, ilk saatlerde doğusunda güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz'de 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

        REKLAM

        Marmara Denizi

        Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğle saatlerinden sonra kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, zamanla 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

        Ege Denizi

        Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), öğle saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0m, zamanla 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış ve fırtına anında orta.

        Akdeniz

        Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batısı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

        REKLAM

        Van Gölü

        Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ