Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul Hava Durumu - 27 Eylül 2017

        İstanbul Sarıyer'de akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan yağmurla bir çok noktada su birikintileri oluştu. Yağan yağmur nedeniyle yollar adeta dereye döndü.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul'da yağmur etkisini göstermeye başladı. Sarıyer'de yağan şiddetli yağışın ardından caddeler adeta dereye döndü. Araçlar su ile dolan yollarda ilerlemekte güçlük çekerken bazı vatandaşlar ise bahçelerine dolan suları kovalar yardımı ile tahliye etmeye çalıştı.

        İstanbul'da etkili olan yağış nedeniyle son bir saat içerisinde metrekareye 75 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinde başlayan sağanak Avrupa yakasının büyük bölümü ile özellikle Beykoz, Kadıköy, Üsküdar ve Şile'de etkili oldu. Açıklamada, kentte son bir saat içerisinde metrekareye 75 kilogram yağış düştüğü kaydedildi.

        REKLAM

        Öte yandan Silivri'de de etkili olan yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sağanak nedeniyle sokak aralarında su birikintileri oluştu, bazı ilçe sakinleri yağıştan korunmak için kapalı alanları tercih etti.

        Beykoz'da ise yağışla eş zamanlı olarak lodos da etkili oldu. Kavacık'ta Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışmalar nedeniyle araçlar uzun süre kontak kapattı.

        Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Beykoz Çayır Festivali'nin bu akşamki programı hava muhalefeti gerekçesiyle iptal edildi.

        (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, kentteki sağanakla ilgili, "Yağış, özellikle boğaz çevresinde 25-90 dakikalık sürelerde etkili olmuştur. Yaklaşık 1,5 saatlik süre içerisinde 89 kg yağış, toplamda metrekareye 122 kg yağış kaydedilmiştir." açıklamasında bulundu.

        AKOM'dan yapılan açıklamada, bugün saat 15.00 sıralarında başlayan yağışın, Kilyos, Sarıyer, Beykoz gibi İstanbul’un kuzey bölgelerini etkisi altına aldığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

        "Yağış, özellikle boğaz çevresinde 25-90 dakikalık sürelerde etkili olmuştur. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne ait Kilyos AWOS istasyonundan kaydedilen verilere göre, yaklaşık 1,5 saatlik süre içerisinde 89 kg yağış, toplamda metrekareye 122 kg yağış kaydedilmiştir. Yağışla birlikte poyraz yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde esen rüzgâr (YSS KÖPRÜSÜ - 67km/s) hava sıcaklıklarının da 18°C derecelere kadar gerilemesine neden olmuştur. Yağışlar Kilyos, Sarıyer, Şişli bölgelerinde etkili olmuştur. Bu bölgede İBB'nin su çekme, yıkama, temizlik, ilaçlama ve mobil büfe hizmeti halen devam etmektedir. Yağışla birlikte alarma geçen İBB İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, İSTAÇ, Park Bahçeler, Zabıta, AFAD ve Karayolları ekipleri su baskını ve göllenmelere müdahale etmiştir."

        Şiddetli yağış nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve bağlantı yollarıyla Sarıyer sahilinde ve Baltalimanı Çayırbaşı Caddesi'nde ulaşımda kısa süreli aksamalar yaşandığı belirtilen açıklamada, "Yağışın 1 saat içerisinde kuvvetini yitirmesi ve hafif şekilde pazar sabah saatlerine kadar il genelinde devam etmesi bekleniyor." denildi.

        İstanbul'da akşam saatlerinde aniden bastıran yağmurla Üsküdar Meydanı su ile kaplandı. Rögar kapaklarının taşmasıyla meydanı su kaplarken, mahsur kalan vatandaşlar otobüs ve Marmaray duraklarına sığındı.

        İstanbul'da akşam saatlerinde etkili şiddetli yağışın ardından Üsküdar meydanı adeta su ile kaplandı. Rögar kapaklarının taşmasıyla birlikte su kaplayan meydanda vatandaşlar mahsur kaldı. Sular içerisinde yürüyen vatandaşlardan bir kısmının ayakkabılarını çıkardıkları görüldü.

        Sular altında kalan meydanda mahsur kalan vatandaşlar otobüs ve marmaraya duraklarına sığındı. Vatandaşlar uzun süre durakta kalarak suların çekilmesini bekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ