Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da fidye operasyonu

        Diyarbakır'da medikal elektronik cihazlar için bir firmanın gireceği ihaleye aracı olan hastane çalışanı teknisyen M.T. (37), aracılık için kendisine ödenen 400 bin lira parayı alıp ortadan kaybolunca darp edildi. Firma sahibi tarafından fidye için kaçırılan M.T., düzenlenen operasyonla kurtarıldı. Tedavi altına alınan M.T., sözkonusu parayla kendisine ev aldığını ve evlendiğini söyledi. Adamları ile yakalanan firma sahibi ise M.T.'ye 800 bin lira para gönderdiğini belirterek "Ne ihale oldu ne de paramı geri gönderdi. Kandırdı bizi" dedi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Mustafa Şekeroğlu'nun aktardığı bilgilere göre, Diyarbakır'da başlayan bir kaçırma olayı İstanbul'da sonuçlandı. Bahçelievler Polis Merkezi'ne giden K.T., teknisyen kardeşi M.T.'nin kaçırıldığını söyleyerek şikayetçi oldu. K.T., kardeşinin kendisine cep telefonundan mesaj atarak kaçırılıp darp edildiğini söylediğini belirterek, bir süre sonra da şüphelilerin aileyi arayarak 500 bin lira fidye istediğini anlattı.

        ADIM ADIM TAKİP

        REKLAM

        Bunun üzerine Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi ekipleri harekete geçti. Diyarbakır'da bir hastanede elektronik teknisyeni olan M.T.'nin İstanbul'a ne zaman geldiği incelendi. M.T.'nin Y.S. adlı kişiyle Diyarbakır'dan İstanbul'a uçakla geldiği tespit edildi. Şüpheli olarak görülen Y.S.'nin izi araştırıldı. Atatürk Havalimanı'na Y.S. ile gelen teknisyen M.T.'nin ortadan kaybolduğu belirlendi. Güvenlik kamera kayıtları incelenerek M.T.'nin önce Y.S.'nin Bahçelievler'de bulunan bürosuna götürüldüğü tespit edildi.

        REZİDANS'TA KURTARILDI

        Y.S.'yi mercek altına alan polis, Y.S.'nin Bahçelievler'de bir medikal cihazlar firması olduğunu belirledi. Yaralama olayından polise geliş kaydı olan Y.S.'nin, teknisyeni Küçükçekmece'de bir rezidansa götürdüğü belirlendi. Harekete geçen polis, rezidansın 189 numaralı odasına baskın yaptı. Y.S. ile yanında bulunan biri kadın 5 şüpheli gözaltına alındı. Dövüldüğü görülen M.T. odada bulundu.

        ALACAK FİDYESİ

        Şüpheliler sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Y.S. verdiği ifadede, medikal işi yaptığını anlatarak sık sık gittiği Diyarbakır'da teknisyen M.T. ile 2 yıl önce tanıştığını söyledi. M.T.'nin çalıştığı hastanede medikal elektronik cihazları işinin ihalesini almak için kendisine 800 bin lira para gönderdiğini öne süren Y.S., "İhale olmadı. Paramı geri vermedi ve beni kandırdı" dedi.

        REKLAM

        M.T.'yi kaçırmadığını öne süren Y.S. ise teknesyenin sadece parasını almaya çalıştığını ifade etti.

        O PARAYLA EV ALIP EVLENMİŞ

        Darp edilmiş olarak bulunan M.T., hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Teknisyen, polise verdiği ifadede, Y.S.'nin kendisine 400 bin lira gönderdiğini söyleyerek, "İhale olmadı. O parayla bir ev aldım ve evlendim" diye konuştu.

        Daha sonra bu parayı geri vermek için önce 100 bin lira parayı Y.S.'ye verdiğini anlatan M.T., "İstanbul'a birlikte geldik. Beni dövdüler. Kartlarımdan 60 bin lira para çektiler. Ben borcumu ödeyecektim" dedi.

        Soruşturmanın ardından 6 şüpheli adliyeye gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ