Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da kemancı Okan Arıkan'ın ölümüne ilişkin davada rapor mahkemeye ulaştı

        İstanbul Bağdat Caddesi'nde art arda meydana gelen kazalarda, keman sanatçısı Okan Arıkan ile Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 2 araç sürücüsünün yargılandığı davada Adli Tıp raporu mahkemeye ulaştı. Raporda, ölenlerin de ölüme neden olan sürücünün de kusurlu olduğu belirtildi. Ailenin itirazı üzerine 3. bir rapor daha alınmasına karar verildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın aktardığı bilgilere göre, Bağdat Caddesi'nde geçen yıl Mayıs ayında meydana gelen kazada, Orkun Efe Bardakçı'nın kullandığı araç, Bağdat Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan keman sanatçısı Okan Arıkan'a ve yol kenarında park halinde bulunan bir araca çarptı. Arıkan olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerindeki çalışma sürerken Ezgi Aydın'ın kaza nedeniyle yolun sol şeridine bıraktığı aracını görüp manevra yapan Harun Arslan'ın kullandığı araç ise yol kenarındaki ağaca çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürücü Arslan da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Orkun Efe Bardakçı'nın keman sanatçısı Okan Arıkan'ın ölümüne, Ezgi Aydın'ın da Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu olayda sürücüler hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        2 RAPOR DA "ÖLENLER KUSURLU" DEDİ

        Anadolu 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuksuz sanık Orkun Efe Bardakçı, Okan Arıkan'ın babası Namık Arıkan ve tarafların avukatları katıldı. Olay yerinde yapılan keşifin ardından dosyaya gelen bilirkişi raporunda, keman sanatçısının yaya geçidini ve trafik ışıklarını kullanmadığı, akollü olduğu belirtilip asli kusurlu olduğu kaydedildi. Arıkan'a çarpan sanık Orkun Efe Bardakçı'nın ise yayanın can güvenliği ile ilgili tedbirleri almaması nedeniyle asli kusurlu olduğu belirtildi. Yaşamını yitiren Harun Arslan'ın aracını alkollü sürmesi nedeniyle asli kusurlu bulunduğu, diğer şoför Ezgi Aydın'ın ise alabileceği bir önlem olmadığından kusurunun bulunmadığı kaydedildi.

        Davaya gelen 2. rapor ise Adli Tıp Kurumu'ndan. Adli Tıp da bilirkişiyle aynı doğrultuda dosyaya rapor sundu. Rapora göre keman sanatçısı ve ona çarpan sürücü asli kusurlu bulundu. Raporda diğer şoförlerden Harun Aslan asli kusurlu, Ezgi Aslan'ın ise kusursuz olduğu kaydedildi.

        MAHKEME YENİ RAPOR İSTEDİ

        Ölenlerin ailesinin avukatları ise rapora itiraz ederek yeniden rapor aldırılmasını talep etti. Mahkeme dosyayı Karayolları Genel Müdürlüğü'ne göndererek 3'lü trafik bilirkişisinden tarafların kusur oranına yönelik rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ