Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Siemens Türkiye'nin desteklediği Darüşşafaka Robot Kulübü 'Sultans of Türkiye' üyesi lise öğrencileri ürettikleri robotla, ABD'de 54 takımın yarıştığı "FIRST Midvvest Regional" robot yarışmasında "Chairman's Award" ödülüne layık görüldü.

        Şirketten yapılan açıklamaya göre, Siemens Türkiye’nin sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik değerleri kapsamında destek verdiği Darüşşafaka Robot Kulübü "Sultans of Türkiye", ABD’nin Chicago kentinde düzenlenen FIRST Midvvest Regional robot yarışmasında "Chairman's Award"ı kazandı.

        Toplam altı hafta içinde ürettikleri robotla Midwest Regional yarışlarına katılan Darüşşafaka Robot Kulübü "Sultans of Türkiye" üyeleri, 54 takım arasından ödüle değer görüldü.

        Verilen bilgiye göre Sultans of Türkiye, halihazırda 10 kız 8 erkek toplamda 18 öğrenci ve 5 mentörden oluşuyor. FRC Robot Kulübü öğretmeni ve Elektrik-Elektronik Mühendisi Mete Karaca’'ın yönetiminde yarışlara katılıyor. Siemens Türkiye'de makine mühendisi olarak görev yapan Arif Deniz ve Darüşşafaka Fizik Öğretmeni Selim Çile’nin yanı sıra Samed Erdem ve Selcan Savran takımın mentörlüğünü yürütüyor.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Darüşşafaka Robot Kulübü Sultans of Türkiye üyesi Ceren Ulusoy, "Midwest Regional yarışlarında elde ettiğimiz başarıyla kurduğumuz hayalleri hayata geçirme fırsatı yakaladığım için çok mutluyum. Yarışmaya robot yapım aşaması olan altı hafta içinde zamanımızdan fedakarlıklar yaparak düzenli bir iş planı ile hazırlandık. Yarışmaya katılırken elde ettiğimiz tecrübelerle özgüvenimiz arttı. Sorunlara hızlı çözümler üretebilme kabiliyetimiz gelişti. Yarışma ortamını gördükten sonra kendimi ifade etme becerilerimde de artış oldu." değerlendirmesinde bulundu.

        Darüşşafaka Robot Kulübü Sultans of Türkiye üyesi ise İmran Durmuş, "Yarışmaya labview öğrenerek hazırlandık çünkü robotumuzu labview ile programlıyoruz. Böyle başarılı bir ekibin parçası olmak bana yaptığım işte daha bilgili ve tecrübeli olma fırsatını getirdi." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler