Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile Doğançay Müzesi'nin birlikte düzenlediği "14. Doğançay Müzesi İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu.

        Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yarışmaya katılan öğrenci ve velilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde birinciliğe Osman Saçmacı Ortaokulundan İrem Malkoç değer görülürken, Ayvalıdere Ortaokulundan Özlem Kaya ikinci, Özel Doğan Ortaokulundan Zeynep Çakır üçüncü oldu.

        Ressam Burhan Doğançay’ın başlattığı Doğançay Müzesi Resim Yarışması'nın jürisinde ressam Süleyman Saim Tekcan, küratör ve sanat eleştirmeni Beral Madra, küratör Vasıf Kortun ile küratör Mehmet Lütfi Şen yer aldı.

        Ödül töreninde konuşma yapan Mehmet Lütfi Şen, yarışmayı 14 yıl önce Burhan Doğançay ile planladıklarını, çocukların enerji, kalite ve çabasının yarışmadan daha önemli olduğunu kaydetti.

        Şen, Burhan Doğançay'ın çocukların genç yaşta sanatla buluşması için çaba gösterdiğini belirterek, "Burhan Doğançay, bu milletin bütün dünyada sanatıyla yer tutması için çabalamış olağanüstü bir deha. Burada genç yaşta sanatla buluşan çocuklarda onun imzası var." dedi.

        - "Kültür ve sanatsız medeniyet inşa edilemez"

        Kültürsüz ve sanatsız bir medeniyet inşa edilemeyeceğini vurgulayan Şen, "Teknoloji sahibi olabilirsiniz ama sanat sahibi değilseniz bir medeniyet sahibi olamazsınız." diye konuştu.

        Doğançay Müzesi Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ali Özbudak, Burhan Doğançay'ın çocuklara yönelik bir etkinlik oluşturma vizyonuyla ortaya çıkardığı resim yarışmasının 14. yılını gurur ve mutlulukla kutladıklarını dile getirdi.

        Özbudak, Türk resim sanatının yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri olarak nitelendirdiği Doğançay'ın, hayatı boyunca 4 bin 500'den fazla eser meydana getirdiğini, ziyaret ettiği 115'ten fazla ülkede binlerce fotoğraf çektiğini ve dünyanın en önemli müzelerinde resimlerinin sergilenmekte olduğunu kaydetti.

        Çocuklara resim sevgisini aşılamanın ve içlerindeki cevheri ortaya çıkarmanın Doğançay'ın en büyük hayallerinden biri olduğunu belirten Özbudak, yarışmaya birbirinden güzel eserlerin geldiğini, jürinin resimleri seçerken zorlandığını sözlerine ekledi.

        - "Çocukluk, insanın en özgür olduğu dönem"

        İBB Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran ise eserlerinin yanında Doğançay'ın çocukların resme olan ilgisini arttırmak için başlattığı yarışmayı geleneksel hale getirmesinin bıraktığı güzel şeylerden biri olduğunu söyledi.

        Bir etkinliğin 14 yıl sürdürülmesinin kolay olmadığını vurgulayan Duran, "Nice 14 yıllar olsun istiyoruz çünkü medeniyetin inşasında kültürün ve sanatın yeri gerçekten çok önemli." dedi.

        Duran, çocukların küçük yaşta resim, müzik gibi sanatlara ilgi duymasının önemine değinerek, çocukluk döneminin insanın en özgür olduğu dönem olduğunu, bu dönemde sanata ve kültüre olan katkıların çok daha özgür olduğunu kaydetti.

        Duran, "Ağaç yaşken eğilir diye bir atasözü var. Aslında bunu şöyle de ifade edebiliriz, ağaç yaşken doğrulur da aynı zamanda. Öğretmenlerimize ve velilerimize çok iş düşüyor." ifadesini kullandı.

        Konuşmaların ardından ödül alan resimlerin sahipleri sahneye çıkarak ödüllerini aldı. Daha sonra, şef Gökçen Koray ve Seval Irmak yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Çok Sesli Çocuk Korosu davetlilere konser verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler