Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL(AA) - Maltepe İkmal, Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı General Kenan Evren Kışlası'nda temel eğitimlerini tamamlayan 371. dönem 39 asteğmen adayı ile 98-2 tertip bin 512 erbaş ve er, aile yakınlarının da katıldığı törenle yemin etti.

        Kışlada yapılan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 39 asteğmen adayı ve bin 512 erbaş ve er, Türk bayrağı ve silah üzerine el basarak yemin etti.

        Tribünleri dolduran Mehmetçik yakınları da yemin törenini coşkuyla izledi.

        Yemin töreninin ardından askerlere seslenen İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mehmet Salih Akay, "Bu yemin ile sizler, milletimize sadakatle hizmet edeceksiniz, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceksiniz, ulusumuzun güvenine layık olacaksınız. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk milleti için hava, su, toprak kadar kutsaldır. Komutanınız olarak ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına gönülden inanıyorum. Asla unutmayınız ki dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden birisi aynı zamanda Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası ve daima ulusunun hizmetinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gücünü, Atatürkçü düşünce sisteminden, mutlak itaate dayalı disiplin anlayışından, sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan, daha önemlisi bağrından çıktığı yüce Türk milletinin güven ve sevgisinden almaktadır." ifadelerini kullandı.

        Tuğgeneral Akay, Türk askeri ve Mehmetçik olmanın bir onur olduğunu belirterek, "Askerlik göreviniz, çocuklarınıza ve torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Şimdi kutsal görev sırası sizde. Silahlı Kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olarak, sizlere güveniyor ve iyi birer asker olarak hizmet edeceğinize yürekten inanıyorum. Ettiğiniz bu kutsal andın size, ailenize silahlı kuvvetlerimize ve yüce ulusumuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

        Tuğgeneral Akay, Mehmetçiklerin ailelerine de "Canınızdan kıymetli evlatlarınızı, vatan borçlarını ödemeleri için bizlere emanet ettiniz. Bizlerde bir anne babayız. Bir evladın ne kadar zor yetiştirildiğini bizler de çok iyi biliyoruz. Bu yüzden nizamiyeden adım attıkları andan itibaren onlar, artık bizim de evlatlarımız olmuştur. Bu yüce milletin hasletleri devam ettikçe içinizde, gönlünüzde, aklınızda rahat olsun. Çünkü bizler emanetlerinizin bekçileriyiz." diye seslendi.

        Konuşmanın ardından yapılan tören geçişi sonrasında yemin eden Mehmetçikler aileleriyle kucaklaştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler