Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Hastalara ulaşmak için Suriye hükümetine yaptığı başvurular 7 yıldır reddedilen uluslararası tıbbi insani yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), tıbbi yardıma acilen ihtiyaç duyan Suriyelilere, bulundukları yerde sağlık hizmeti sunabilmek için, Suriye hükümetinden bir kez daha izin talep etti.

        MSF açıklamasına göre MSF, bölgede devam eden tıbbi yardım faaliyetlerine katılmaya hazır olduğunu Suriye hükümetine bir kez daha bildirerek ülke çapında faaliyet izni talebini yinelediğini vurguladı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen MSF Genel Direktörü Meinie Nicolai, Doğu Guta'nın ele geçirilmesine yönelik olarak Mart ayında yürütülen taarruzun bölge halkı üzerinde son derece derin ruhsal ve fiziksel travmalara neden olduğunu belirtti.

        Nicolai, şunları kaydetti:

        "Yıllardır süren kuşatma nedeniyle Doğu Guta'daki erkek, kadın ve çocukların her geçen gün artan ve travmaya bağlı olmayan sağlık ihtiyaçlarının da olduğunu biliyoruz. Hastalar ister hükümet kontrolündeki bir yerde, ister hükümet kontrolünün dışında kalan alanlarda olsun, izin talebimiz yalnızca tıbbi destek sunmaya yöneliktir. Bizim çalışmalarımız savaşın siyasi boyutunu değil, sadece ve sadece hastaların ihtiyaçlarını temel alır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler