Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Tersane Emini Yekçeşm Hacı Murtaza Efendi tarafından Nakşibendiyye'ye bağlı bir cami-tekke olarak tesis edilen Kaşgari Dergahı'nın restorasyonu tamamlandı.

        Eyüp'ten Piyer Loti'ye çıkan yaya yolu üzerindeki dergah kompleksi içinde yer alan yapılar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yürüttüğü çalışmalar sonunda yeni görünümüne kavuşturuldu.

        İnşaatı 1745'te tamamlanan dergahın restorasyonu kapsamında Kaşgari Abdullah Efendi Türbesi ve Şeyh Ali Geylani Türbesi yenilenirken, hazirede yeralan mezar taşlarının da temizlikleri yapıldı.

        Kuruluşunu izleyen yüzyıllarda çeşitli eklerle donatılan yapının restorasyonu, İBB ve Vakıflar Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle yaklaşık 2 yıl önce başladı.

        Adını, tekkenin ilk şeyhi Abdullah Nidai'nin memleketi Kaşgar'dan alan dergahın restorasyonu, KDV hariç 3 milyon 498 bin liraya mal oldu.

        Harim, selamlık, mutfak ve hazirenin de yenilendiği dergah içerisinde yer alan şadırvan ve bahçe duvarlarının restorasyonu için ise kurul izni bekleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler