Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul iftar vakti! 22 Mayıs akşam ezanı saat kaçta okunacak? İşte İstanbul iftar ve sahur saati 2018!
        1

        İstanbul iftar saatini Ramazan ayının 7. orucunu tutan İstanbullular araştırıyor. Diyanet Ramazan imsakiyesine göre İstanbullular dün iftarı saat 20.27'de yaptı. Sabah saat 03.43'e kadar sahur yapılan İstanbul'da iftar bugün saat kaçta yapacak? İşte 22 Mayıs iftar ve sahur vakitleri...

        2

        İSTANBUL İFTAR VAKTİ

        22 Mayıs 2018 Salı günü İstanbullular saat 03.43'e kadar yaptıkları sahurun ardından tuttukları orucu saat 20:28'de okunacak akşam ezanıyla birlikte açacak. İstanbul iftar vakti saati 20.28 olarak belirlendi. Diyanet Ramazan imsakiyesi il il sorgulamak için tıklayınız :

        http://www.haberturk.com/ramazan/imsakiye

        3

        İSTANBUL SAHUR VAKTİ

        Bu akşam açılacak orucun ardından, İstanbullular yarın (23 Mayıs) tutulacak 2018 Ramazan ayının 8. orucu için saat 03.42'e kadar sahur yapacak.

        4

        GÜNÜN DUASI

        Allah'ım! Fazl-ü rahmetinin kapılarını bugün yüzüme aç; bu günde bereketlerini üzerime indir ve beni hoşnutluğuna vesile olacak şeylere muvaffak kıl; beni cennetlerinin ortasına yerleştir; ey perişanların duasını kabul eden -Allah-!

        AYET

        Kur'an, insanoğluna bir rehber, bu rehberliğin apaçık bir delili ve doğruyu yanlıştan ayırt edici bir ölçü olarak (ilk defa) bu Ramazan Ayında indirilmiştir. Bundan dolayı, sizden kim bu aya erişirse onu baştan başa tutsun. Ancak hasta veya seyahatte olan, başka günlerde (aynı sayıda oruç tutsun). Allah sizin için kolaylık diler, zorluk çekmenizi istemez; ama (belirlenen günlerin) sayısını tamamlamanızı ve size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah'ı yüceltmenizi ve (O'na) şükretmenizi (ister).

        Bakara, 185

        5

        HADİS

        İbnu Abbâs (r.a) anlatıyor: Resülullah (s.a.v) Hz. Muâz (r.a)’ı Yemen’e gönderdi. (Giderken) ona dedi ki: "Sen EhI-i Kitap bir kavme gidiyorsun. Onları davet edeceğin llk şey Allah’a ibâdet olsun. Allah’ı tanıdılar mı, kendilerine Allah’ın zekatı farz kılmış olduğunu, zenginlerinden alınıp fakirlerine dağıtılacağını onlara haber ver. Onlar buna da ittaat ederlerse kendilerinden zekatı al. Zekat alırken halkın (nazarlarında) kıymetli olan mallarından sakın. Mazlumun bedduasını almaktan kork. Zira Allah’la bu beddua arasında perde mevcut değildir."

        Buhârî

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ