Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul’un 2 ilçesinin ‘madde’ haritası

        İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nce 1 yıl önce, Beyoğlu ve Çatalca pilot bölge seçilerek, ‘Atık Sulardan Uyuşturucu ve Psikoaktif Maddelerin İzlenmesi’ isimli bir proje başlatıldı. Maliyeti 1.2 milyon TL’lik projeyi Yeşilay, İstanbul Kalkınma Ajansı ve İSKİ destekledi. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selda Mercan’ın yürüttüğü projede, pilot bölgelerdeki kanalizasyonlara cihazlar yerleştirilerek farklı zamanlarda örnekler alındı. Projenin ilk sonucu dün Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak’ın da katıldığı toplantıyla açıklandı.

        REKLAM

        ÇATALCA’DA KOKAİN HAFTASONU ARTIYOR

        Sonuçlara göre, Çatalca’da hafta içi her bin kişi 2.8 doz metamfetamin kullanıyor. Bu oran hafta sonu 10.2’ye çıkıyor. Çatalca’da amfetamin kullanımı hafta içi ve hafta sonu sabit olarak 0.3 birim. Kokain kullanımı ise hafta içi 0.1 birim, hafta sonu ise 0.3 birim.

        Beyoğlu’nda ise hafta içi her bin kişi 4.8 doz esrar, 4 doz ise metamfetamin kullanıyor. Esrar kullanımı hafta sonu 4.2 birime, metamfetamin kullanımı ise 3.9 birime geriliyor. Hafta içi 0.4 birim olan amfetamin miktarı 0.5 birime, ecstasy miktarı 1 birimden 2.2 birime, kokain miktarı ise 1.5 birimden 2.3 birime çıkıyor.

        Toplantıya katılan İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan, uyuşturucuyla mücadelenin topyekûn yapılması gerektiğini, 2017 yılında uyuşturucuyla mücadeleye ağırlık verdiklerini söyledi. Çalışkan, “2017’de yakalanan uyuşturucu madde 9 tona çıktı. 2016 ile arasında yüzde 34’lük bir artış var. Uyuşturucu hap miktarı yüzde 394’lük artış sağladı. Tüm bu operasyonlarda 47 bin 213 kişiye adli işlem uygulandı” bilgisini verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ