Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İş’ten 352.8 milyarlık destek - Para Haberleri

        Yılsonu finansal sonuçlarına ilişkin açıklama yapan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, “2017 yılında da sürdürülebilir ve sorunsuz büyüme politikamızdan taviz vermedik. Yatırım ve proje kredileri gibi kurumsal nitelikli finansman faaliyetlerimizin hacmini büyütürken, KOBİ’ler ve hane halkına verdiğimiz finansman desteğini de kaynaklarımızı en etkin şekilde kullanarak artırdık. 2018 yılında da kalkınmaya, istihdama, üretime ve ihracata verdiğimiz desteği artırarak devam ettireceğiz” dedi.

        NET KÂRI 6.2 MİLYAR TL

        Gazete Habertürk'ün haberine göre, bankanın aktif toplamı, 2017 yılında bir önceki yılsonuna göre konsolide bazda yüzde 17.3 artarak 438.4 milyar TL’ye ulaşırken, nakdi kredilerin toplam aktifler içindeki payı yüzde 61.1 seviyesine yükseldi.

        İş Bankası’nın sürdürülebilir büyüme politikasının en önemli unsurlarından biri olan aktif kalitesi 2017 yılında da güçlü bir performans sergilerken, önceki yıllarda olduğu gibi takipteki kredilerin toplam kredilere oranı sektör ortalamasının altında seyretti.

        Konsolide finansal tablolara göre 2017 yılında 6.2 milyar TL net kâr elde eden İş Bankası, yılsonu itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6.6 artışla 48.8 milyar TL seviyesine ulaşan özkaynak büyüklüğü ve yüksek düzeydeki sermaye yeterlilik oranı ile güçlü mali bünyesini muhafaza etti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ