Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası İsveç İsveç: 1 - Güney Kore: 0 | MAÇ SONUCU - Dünya Kupası maçları özeti! - 2018 Dünya Kupası Haberleri

        Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası'nda İsveç ile Güney Kore, F Grubu'nda yapacakları maçla tarihlerinde 5. kez karşılaştı. İsveç, ilk 45 dakikasında gol olmayan mücadeleyi penaltıdan kaptanı Granqvist'in attığı golle kazanmasını bildi ve Dünya Kupası'na galibiyetle başladı.

        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... İSVEÇ - GÜNEY KORE MAÇININDAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 21. dakikada gerçekleşti: İsveç gole yaklaştı! Ceza alanında yaşanan karambol sonrasında Ola Toivonen'den gelen topa hareketlenen Marcus Berg'in, altıpas içinde sol ayağıyla yaptığı vuruşta Cho Hyun-Woo son anda topu çelmeyi başardı. Aynı dakikada sol kanattan kazanılan korneri kullanan Sebastian Larsson'un ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Pontus Jansson'un kafa vuruşunda top kalenin sağından auta çıktı.

        Dakikalar 44'ü gösterdiğinde İsveç bir kez daha gole yaklaştı: Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Sebastian Larsson'un ceza alanına gönderdiği ortasında, savunmadan seken topu önünde bulan Andreas Granqvist'in vuruşunda Cho Hyun-Woo topa hakim olmayı başardı. Mücadelenin ilk 45 dakikasında gol sesi çıkmadı.

        İsveç ikinci yarıya da hızlı başladı. 49. dakika oynanırken hızlı gelişen atakta Victor Claesson'un pasıyla topla buluşan Emil Forsberg rakibini ekarte ederek ceza yayı önünden kaleye şutunu çekti ancak meşin yuvarlak kalenin üstünden auta çıktı.

        Güney Kore, 52. dakikada gole çok yaklaştı: Kim Min-Woo'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasını iyi takip eden Koo Ja-Cheol'in altıpas önünde yaptığı kafa vuruşunda top kalenin solundan az farkla auta gitti.

        56. dakika oynanırken sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Sebastian Larsson'un ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Ola Toivonen'in kafa vuruşunda, Cho Hyun-Woo güçlükle topu uzaklaştırdı.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        Mücadelede 63. dakika oynanırken İsveç penaltı kazandı! İsveç penaltı kazanıyor. Kim Min-Woo'nun Victor Claesson'a yaptığı müdahale sonrasında önce pozisyonu devam ettiren hakem Joel Aguilar, daha sonra VAR sistemi yardımıyla pozisyonu inceleyerek penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Andreas Granqvist, yaptığı vuruşla kaleci Cho Hyun-Woo ve topu ayrı köşelere göndererek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başardı.

        Bu kararla birlikte 2018 Dünya Kupası'nda üçüncü kez VAR uygulaması kararıyle penaltı kararı verildi. Daha önceki Dünya Kupası finallerinde kullanılmayan uygulama ile verilen ilk penaltı kararı, Fransa - Avustralya maçında gerçekleşmişti. Daha sonra Peru - Danimarka arasındaki mücadelede de hakem, VAR uygulaması yardımıyla penaltı noktasını göstermişti.

        İsveç, 69. dakikada farkı 2'ye çıkarmaya çok yaklaştı: Sebastian Larsson'un ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda savunmaya çarpan top Emil Forsberg'in önünde kaldı. Emil Forsberg'in vuruşunda top tekrar savunmaya çarparak geri geldi.

        Güney Kore son dakikalar yaklaşırken golü bulmak için rakip kalede olan baskısını artırsa da girdiği pozisyonları gole çevirmeyi başaramadı ve İsveç sahadan 3 puanla ayrılmasını başardı.

        İKİ TAKIMIN GRUP MAÇLARI

        İSVEÇ

        23 Haziran (TSİ: 21.00): Almanya-İsveç (Fisht Stadı - Soçi)

        27 Haziran (TSİ: 17.00): Meksika-İsveç (Ekaterinburg Arena -Ekaterinburg).

        GÜNEY KORE

        23 Haziran (TSİ: 18.00): Güney Kore-Meksika (Rostov Arena - Rostov-On-Don)

        27 Haziran (TSİ: 17.00): Güney Kore-Almanya (Kazan Arena - Kazan).

        İSVEÇ'TEN 5 MAÇTA 18 GOL

        İki takım arasında 2'si resmi, 3'ü özel geride kalan5 maçta İsveç'in3 galibiyeti bulunurken, 2 karşılaşma da beraberlikle sona erdi. İsveç, Güney Kore ile oynadığı5 maçta 18 gol attı. Güney Kore ise rakip fileleri 3 kez havalandırabildi.

        İLK MAÇ 1948'DE

        İsveç ile Güney Kore, ilk kez 1948'de İngiltere'nin başkenti Londra'nın ev sahipliği yaptığı Yaz Olimpiyat Oyunları'nda karşı karşıya geldi. Avrupa ekibi, ilk yarısını 4-0 önde tamamladığı çeyrek final mücadelesini 12-0 galip tamamlayarak, tarihi bir sonuç elde etti.

        İSVEÇ 12. KEZ DÜNYA KUPASI'NDA

        Avrupa ekibinin geride kalan 11 turnuvada elde ettiği en büyük başarı, 1950'de Brezilya'da düzenlenen organizasyonda kazandığı 3.'lük olarak kayıtlara geçti. Dünya Kupası'na 12 yıl aradan sonra yeniden katılmayı başaran İsveç, dünya sıralamasında 24. basamakta yer alıyor. İsveç, turnuva tarihinde çıktığı 46 maçta 16 galibiyet, 13 beraberlik ve 17 yenilgi aldı. Söz konusu karşılaşmalarda 74 gol atan İsveç, kalesinde 69 gol gördü.

        GÜNEY KORE 10. KEZ DÜNYA KUPASI'NDA

        Onuncu kez Dünya Kupası'na katılma hakkını elde eden Güney Kore, FIFA dünya sıralamasında 57. basamakta bulunuyor.

        Güney Kore, Dünya Kupası tarihinde oynadığı 31 maçta 5 galibiyet, 9 beraberlik ve 17 yenilgi yaşadı. Asya temsilcisi, daha önce katıldığı turnuvalardaki en iyi derecesini Japonya ile birlikte ev sahipliğini üstlendiği 2002 FIFA Dünya Kupası'nda elde etti.

        Söz konusu organizasyonda yarı final oynayan ve üçüncülük müsabakasında Türkiye'ye yenilen Güney Kore, 2010'da da gruplardan çıkmayı başarmış, son 16 turunda elenmişti. Asya temsilcisi, 7 turnuvada ise grup aşamasını geçemedi.

        >İSVEÇ

        Almanya, Meksika ve Güney Kore ile F Grubu'nda yer alan İsveç Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        2016 yılında takımın başına geçen 55 yaşındaki Janne Andersson yönetimindeki İsveç, Avrupa elemelerinde Fransa, Hollanda, Bulgaristan, Lüksemburg ve Belarus'un yer aldığı A Grubu'nda mücadele etti.

        10 maç sonunda 6 galibiyet ve bir beraberlikle 19 puan toplayan İsveç, 26 gol atarken, 9 gol yediği A Grubu'nu Fransa'nın ardından ikinci sırada tamamlayarak play-off hakkı kazandı.

        Avrupa elemeleri play-off turunda İtalya ile mücadele eden İsveç, iki maç sonucunda rakibine üstünlük kurdu ve 12. kez adını Dünya Kupası finallerine yazdırdı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Yıldız futbolcusu Zlatan Ibrahimovic'e Dünya Kupası kadrosunda yer vermeyen Andersson yönetimdeki İsveç'te, futbolcuların çoğu Avrupa'nın liglerinde top koşturuyor. İsveç'in defans hattında Victor Lindelof, Mikael Lustig, Andreas Granqvist forma giyecek.

        Orta sahasında Emil Forsberg, Victor Claesson ve Türk asıllı İsveçli futbolcu Jimmy Durmaz'ın da bulunduğu İsveç'in forvet hattında ise tecrübeli Marcus Berg ve dinamik John Guidetti yer alıyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        İsveç Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 11 kez katıldı. 1934'te çeyrek final oynayan İsveç, 1938'de dördüncü oldu. 1950'de üçüncülük elde eden İsveç, ev sahibi olduğu 1958'de ise finalde Brezilya'ya kaybetse de tarihinin en büyük başarısına ulaştı.

        Bundan önce katıldığı son organizasyonda (2006) ikinci turda Almanya'ya elenen İsveç, dünya kupalarında 46 maç yaptı. Bu maçlardan 16'sını kazandı, 17'sinden mağlubiyetle ayrıldı. İsveç, Dünya Kupası tarihi boyunca 74 gol attı, kalesinde ise 69 gol gördü.

        İsveç'in dünya kupaları geçmişi şöyle:

        1934 - Çeyrek final

        1938 - Dördüncü

        1950 - Üçüncü

        1958 - Final

        1970 - İlk tur

        1974 - İkinci tur

        1978 - İlk tur

        1990 - İlk tur

        1994 - Üçüncü

        2002 - İkinci tur

        2006 - İkinci tur

        > GÜNEY KORE

        İsveç, Almanya ve Meksika ile F Grubu'nda yer alan Güney Kore Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Temmuz 2017'de milli takımın başına getirilen 47 yaşındaki Shin Tae-yong yönetimindeki Güney Kore, Asya elemelerine 2. turdan başladı.

        Lübnan, Kuveyt, Myanmar ve Laos'un bulunduğu G Grubu'nda yer alan Güney Kore, 8 karşılaşma sonunda 8 galibiyet alarak 24 puanla grubu lider bitirdi ve 3. tura yükseldi.

        Güney Kore, 2. turda gruplarını ilk iki sırada bitiren 12 takımın, altışarlı iki grupta mücadele ettiği 3. turda, A Grubu'nda İran, Suriye, Özbekistan, Çin ve Katar ile yarıştı. 10 maçtan 4 galibiyet, 3 mağlubiyetle ayrılan Güney Kore, 15 puan toplayarak grubunu 2'nci tamamladı ve Dünya Kupası'nın yolunu tuttu.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Daha önceki turnuvalarda Cha Bum-kun, Hong Myung-bo, Park Ji-sung'un yer aldığı Güney Kore'nin kadrosunda, Swansea City'den Ki Sung-yeung, Tottenham'dan Son Heung-min ve Salzburg'dan Hwang Hee-chan gibi Avrupa liglerinde top koşturan isimler yer alıyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Güney Kore Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 9 kez katıldı. Dünya Kupası sayfasını İsviçre 1954'te açan Güney Kore, ilk turda elenmekten kurtulamadı. İkinci Dünya Kupası katılımı için 32 yıl beklemesi gereken Güney Kore, 1986'da Meksika'da düzenlenen turnuva dahil yapılan 9 Dünya Kupası organizasyonunda da mücadele etti.

        Takım, tarihinin en büyük başarısını, Japonya ile beraber ev sahipliği yaptığı 2002 Dünya Kupası'nda elde etti. Çeyrek finalde, İspanya'yı penaltı atışları sonunda 5-3 mağlup eden Güney Kore, 3'üncülük maçında Türkiye'ye yenilerek turnuvayı 4'üncü bitirdi. Teknik direktör Shin Tae-yong 2017'nin temmuz ayında Güney Kore'nin başına geçti.

        Dünya kupalarında 31 maç yapan Asya ülkesi, bu maçlardan 5'ini kazandı, 17'sinden mağlubiyetle ayrıldı. Güney Kore, Dünya Kupası tarihi boyunca 31 gol attı, kalesinde 67 gol gördü.

        Güney Kore'nin dünya kupaları geçmişi şöyle:

        1954 - İlk tur

        1986 - İlk tur

        1990 - İlk tur

        1994 - İlk tur

        1998 - İlk tur

        2002 - 4'üncü

        2006 - İlk tur

        2010 - 2. tur

        2014- İlk tur

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ