Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de 10 çete üyesine gözaltı! Zorla etek giydirip, bacağına ateş ettirmişlerdi

        9 SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYESİ TUTUKLANDI

        İzmir'de sosyal medyada bir suç örgütü lideri ve ailesi hakkında olumsuz paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen şahsın etek giydirilerek zorla kendisine silahla ateş ettirilmesi ile ilgili gözaltına alınan 9 suç örgütü üyesi tutuklandı.

        İzmir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sosyal medyada etek giyip silahla kendini yaralayan bir kişinin görüntüsünün paylaşılması üzerine harekete geçmişti. Görüntülerin incelenmesi sonucu ekipler, bir suç örgütü lideri ve ailesi hakkında olumsuz paylaşımda bulunan ve söz konusu videoda kendisini yaraladıktan sonra tedavi gördüğü Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinden kaçan kişinin T.Z. olduğunu belirlemişti.

        REKLAM

        Olayla ilgili gözaltına alınan 9 suç örgütü üyesi, adliyeye sevk edildi. Erzincan'dan gelen T.Z'yi etek giydirip Konak ilçesi Gültepe Mahallesi'nde bir futbol sahasına götürdükleri, burada kendi kendini bacağından vurması için zor kullandıkları iddia edilen 9 kişi, çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı

        İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir'de etek giyip silahla kendini yaralayan bir kişinin görüntüsünün sosyal medyada paylaşılması üzerine çalışma başlattı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Neşet Dişkaya'nın haberine göre; Ekipler yaptığı çalışmada, kendisini yaraladıktan sonra tedavi gördüğü Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden kaçan kişinin T.Z. olduğunu belirledi. T.Z.'nin, Alattin Çakıcı ve ailesinin sosyal medya hesaplarının editörü olduğu tespit edildi. Güvenlik kamerası kayıtlarından T.Z'nin havalimanında bir grup tarafından karşılandığını ve havalimanından birlikte ayrıldıkları belirlendi. Çalışmalar sonrası T.Z.'yi kaçırdıkları belirlenen 10 kişi düzenlenen operasyon ile yakalandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Alattin Çakıcı'nın yeğeni F.Z.Ç'nin de İstanbul'da gözaltına alınıp İzmir'e getirildiği öğrenildi.

        ŞİKAYETÇİ OLDU

        Zanlıların, Erzincan'dan gelen T.Z'yi İzmir'de iki gün konaklattığı ve etek giydirip, Konak ilçesi Gültepe Mahallesi'nde bir futbol sahasına götürdükleri, burada kendi kendini bacağından vurması için zor kullandıkları iddia edildi. İfadesinin ardından serbest bırakılan T.Z'nin şüphelilerden şikayetçi olduğu öğrenildi. Çete içi hesaplaşma olduğu belirtilen olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ