Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Dünya Robot Olimpiyatı'nın Türkiye buluşması, İzmir'de gerçekleştirilecek.

        İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşlerinden (İZFAŞ) yapılan açıklamaya göre, tüm dünyadan çocuk ile gençlerin yaratıcılıklarını ve problem çözme becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatı'nın Türkiye ayağı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Bilim Kahramanları Derneği ve İZFAŞ tarafından 26 Mayıs'ta fuarizmir'de yapılacak.

        Öğrenciler, "Gıda Meselesi" temasının belirlendiği olimpiyatta, hazırladıkları projelerle açlığa çözüm arayacak.

        Gençlere bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirebilecekleri ve ifade edebilecekleri bir ortam sağlamayı hedefleyen etkinlik bu yıl "Açık Kategori Gençler", "Açık Kategori Yıldızlar", "Kurallı Kategori Gençler", "Kurallı Kategori Yıldızlar" ve "Futbol" olmak üzere beş dalda 16 farklı ilden 109 takımın katılımıyla gerçekleşecek.

        Her kategorinin birincisi olan beş takım, 16-18 Kasım 2018 tarihinde Tayland'da düzenlenecek büyük finale katılma şansı elde edecek. Farklı kategorilerden 11 takım da çeşitli uluslararası turnuvalara katılma hakkı kazanacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler