Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden olan Aliağa, gözünü şimdi de bacasız sanayiye dikti.

        Yürüyüş ve dağ rotaları, termal kaynakları, Güzelhisar Deltası, doğal yaşamın tüm güzelliklerini barındıran kuş cenneti, tarihin farklı dönemlerine tanıklık eden beş antik kenti, beş yıldızlı otellerin plajlarını aratmayan Ağapark Plaj ve Sosyal Tesisleri, su sporlarına uygun denizi ile 10 kilometrelik bisiklet yoluna sahip Aliağa, sahip olduğu turizm potansiyelini tüm yönleriyle masaya yatıracak.

        Aliağa Belediyesi, kentin turizm potansiyellerini belirlemek, tanıtmak, öne çıkarmak ve ilçenin turizmde geleceğini planlamak amacıyla Turizm Çalıştayı düzenliyor. Aliağa Belediyesi ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi işbirliğinde düzenlenecek olan “Aliağa Turizm Çalıştayı” 14 Mayıs Pazartesi günü Aliağa’da gerçekleşecek.

        Aliağa’da bir otelde yapılacak olan çalıştaya İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba, Prof. Dr. Zafer Öter, Doç. Dr. Gülşah Akkuş, Doç. Dr. Nazım Çokişler ve öğretim üyesi Özgür Sarıbaş katılacak. Aliağa’da ilk kez gerçekleştirilecek olan ve Aliağa’nın turizm eylem planına ışık tutacak çalıştayda Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da ilçedeki turizme dönük yatırım ve projelerle ilgili bilgiler verecek.

        Yol haritası değerlendirilecek

        Çalıştayda Aliağa’da çevreci yeşil ekonominin arttırılarak turizmin 12 aya yayılması, turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, turizmin Aliağa’da öncü sektör haline dönüştürülmesi hususundaki çalışmalar masaya yatırılacak. Çalıştay’da turizmin geliştirilmesi hedefiyle; ulaşım, altyapı, konaklama, tanıtım ve pazarlama konularında öncelikler ve yol haritası da değerlendirilecek. İlçedeki kurum ve kuruluş temsilcileri, STK’lar, turizm sektöründe faaliyet gösterenler ve vatandaşlar da çalıştaydaki yerini alacak.

        Çalıştaydan sonra teknik gezi

        14 Mayıs Pazartesi günü Aliağa Yalı Mahallesinde bulunan otelde sabah saat 09.00’da başlayacak olan çalıştay öğleden önce iki oturum şeklinde gerçekleşecek. Öğleden sonra ise katılımcılar Aliağa’nın turizm potansiyeli olan noktalarında inceleme ve teknik gezi yapacak. Çalıştay, inceleme gezisinin ardından değerlendirme toplantısıyla sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler