Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Kablosuz ağın hızını gösteren özellik geliyor - Teknoloji Haberleri

        İnternet artık günlük hayatımızın değişmez bir parçası haline geldi. İlk olarak evlerimize daha sonra ceplerimize giren internet, artık kamuya açık Wi-Fi noktalarıyla sokakta, cadde de hatta toplu taşıma araçlarında bile bizimle.

        Kamusal alanlarda faydalandığımız ücretsiz Wi-Fi hizmetinin sayısı arttıkça bu defa da hız problemiyle karşı karşıya gelmeye başladık. Eğer birden fazla Wi-Fi ağı varsa, şu an için yapabileceğimiz en iyi şey her birine tek tek girerek hız testini deneme yanılma yoluyla kendimiz yapmamız. Bununla birlikte Google'ın üzerinde çalıştığı yeni özellik, bizleri bu dertten kurtaracak.

        Google tarafından ilk defa geçtiğimiz Aralık ayında açıklanan bu projeye göre, Android kullanıcıları bağlanmak istedikleri Wi-Fi bağlantılarının hızını giriş yapmadan önce görebilecek. Bu sayede en hızlı internet bağlantısının hangisi olduğunu deneme yanılma yoluna başvurmadan öğrenmiş olacağız.

        REKLAM

        Google tarafından yapılan açıklamaya göre, internet hızını çeşitli etiketlerle değerlendireceğiz. Örneğin iyi, hızlı, çok hızlı gibi bir derecelendirmeler olacak. Sadece bu kadar da değil, belirtilen etiketlerle neler yapabileceğimizi de göreceğiz. Mesela "İyi, bu bağlantıyla web sayfalarını görüntüleyebilirsiniz," ya da "Çok hızlı, bu internet bağlantısıyla akıcı videolar izleyebilirsiniz" gibi.

        Android 8.1 Oreo ile hayatımıza girmesi muhtemel olan bu özelliğin, daha eski sürümlerde yer alıp almayacağı konusunda ise şu an için bir bilgi yok.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ