Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Tarifler Yemek Tarifleri Kadayıf dolması nasıl yapılır? Kadayıf dolması tarifi ve malzemeleri

        Kadayıf dolması malzemeler

        400 gram tel kadayıf

        250 gram ceviz içi

        3 adet yumurta

        Kadayıf dolması şerbeti için

        500 gram toz şeker

        400 ml. su

        1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

        Kadayıf dolmasını kızartmak için

        2 su bardağı ayçiçek yağı

        Kadayıf dolması nasıl yapılır?

        Tatlının şerbetini hazırlamak için toz şeker ve suyu ufak boy tencereye alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını orta ateşte kaynamaya bırakın. Yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan şerbete limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için cam bir kaseye alıp bir kenarda bekletin.

        REKLAM

        Tazetel kadayıfları küçük parçalara ayırmadan elinizle hafif bir şekilde açın. Mutfak tezgahında dikdörtgen bir yufka gibi ince bir kat halinde tel tel açtığınız kadayıfın orta kısmına iri parçalar halinde ceviz içi yerleştirin. Kenar kısımlarını içe doğru katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Kadayıf ve ceviz içi bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

        Yumurtaları iyice çırpın.Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kızdırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kızaran tatlılarıtencereden aldıktan sonrasoğumuş olan şerbetin içine bırakın. Şerbetini içmesi için kısa bir süre şerbet karışımında bekleyen tatlıları sevdiklerinizle paylaşın. Kadayıf dolmalarınız hazır! Afiyet olsun...

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ