Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Edebiyat “Kalk Gidelim”ler keyifli bir gezintiye çağırıyor

        Dokuz yaşından doksanına birlikte okunabilen Kalk Gidelim serisinin ilki Düzce, Can Çocuk Yayınları'ndan, diğerleri; Mardin, Sinop, Ahlat, Rize ve son olarak Edirne, Varlık Yayınları'ndan çıktı. Kalk Gidelim Tokat ise yolda.

        Anlatılan yere merak ettirip büyük küçük seyahat ettirten kitaplarda seyahatin nasıl edebiyata dönüştüğü, bu yıl yapılacak TÜYAP Kitap Fuarı'nda 9 Kasım Perşembe günü Heybeliada Salonu'nda saat 14.30 - 15.30 arasındaki söyleşiyle okurlarla buluşacak.

        Esra Alkan ve felsefeci yazar Esat Korkmaz, seyahatin nasıl edebiyat olabileceğini anlatacaklar. Gezginle gezenin farkını, gezi notlarının edebiyata dönüşmesindeki sırrı verecekler. Seyahatlerinin hakkını vermeyi paylaşacaklar.

        "Evrendeki her şey hareket halindeyken insanın bir yerden bir yere gitmesinin altında yatan nedenler önce kendi seyahatimle kucaklaşmamı, sonra da Kalk Gidelim Kitapları aracılığıyla dünyayla paylaşma isteğimi yarattı. Seyahat eden ben sözcü durumuna geldim. Gittiğim yerlerde dağ, deniz, meydan, çeşme kendini anlattı bana. Ben de boş durmadım. Ben de kendimi anlattım onlara. Son kitabım Zaman Tanrısı Zevan dile geldi, yazı oldu, söz oldu" diyor Esra Alkan.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ