Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kara tahtada bilgisayar kullanmayı öğreten öğretmen ilgi gördü

        Afrika kıtasının batısında yer alan Gana'daOwura Kwadwo isimli öğretmenin yaptığı sosyal medya paylaşımı,gelişmemiş ülkelerdeki eğitim imkanlarının ne kadar kısıtlı olduğunu ortaya koydu.Kwadwo, bilgisayardan yoksun bir okulda, öğrencilerine öğretmek istediği yazılımı, tahtaya çizereköğrencilerine anlattı.

        Köy okulunda bilgi ve iletişim teknolojisi derslerine giren öğretmen, Facebook'ta "Gana okullarında ICT( Bilgi ve İletişim Teknolojileri) öğretmek çok eğlenceli. Karatahta üzerinde bilgisayar dersi yapıyoruz. Öğrencilerimi çok seviyorum. Bu yüzden onlara öğrettiğim şeyi anlamalarını sağlamam gerekiyor" cümleleriyle fotoğraflar paylaştı.

        REKLAM

        Sınıf tahtasına tebeşirle bir Microsoft Word sayfasını tüm ayrıntılarıyla çizen azimli öğretmenin paylaşımı sosyal medyada ilgi gördü.

        Konuyla ilgiliaçıklamalarda bulunanOwura Kwadwo,"Bir şekilde öğrencilerime neden bahsettiğimi anlatmak zorundayım. Resim çizerek onların kafasında en azından bilgisayar kullanmanın nasıl bir şey olduğuna dair bir fikir oluşturuyorum. Ancak, durumun üzücü olduğunun farkındayım." şeklinde konuştu.

        Görüntülertüm dünyaya yayılıncapek çok hayırsever,Kwadwo'ya bağış teklifinde bulundu. Yardımlar için minnettar olduğunu söyleyen öğretmen, "Gana'da bilgisayar olmayan ve bu soruna maruz kalan pek çok okul var." diyerek gelen bağışların bir kısmını diğer okullara aktaracağını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ