Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik 'Karadul' lakaplı yaşlı kadına idam cezası verildi!

        Japonya'da yaşlı eşi ve sevgililerini siyanürle zehirleyerek öldürdükten sonra, milyonlarca dolar miras ile sigorta ödemelerini üzerine geçiren 'Kara Dul' lakaplı Chisako Kakehi adlı kadın hakkında Japon mahkemesi idam kararı verdi.

        70 yaşındaki kadın, dördüncü kocasını zehirlediğini önce itiraf etti sonra hatırlamadı. Mahkeme, Kakehi'yi savunan avukatların, yaşlı kadının demans (bunama) hastası olduğu, bu nedenle hakkında cezai işlem yapılmaması talebini reddetti. Kyoto Bölge Mahkemesi 70 yaşındaki Kakehi'nin bir eşi ve 2 sevgilisini öldürmek ve bir başka sevgilisini de öldürmeye teşebbüs etmek suçlamlarından asılarak idam edilmesine karar verdi. Kadının dört kurbanına da siyanür içirdiği ortaya çıktı.

        REKLAM

        Savcılar, yaşlı kadının kurbanlarını öldürmeden önce yaşam poliçelerini üzerine geçirdiği, milyonlarca dolara sahip olduğu, son 10 yılda 6.7 milyon Paund sahibi olduğu belirtildi. Kakehi, çiftleştikten sonra erkek eşlerini öldüren zehirli örümcek türü 'Kara Dul'a benzetiliyor.

        Evinde yapılan aramalarda, çeşitli ilaçlar ve medikal kitaplar bulundu. Kakehi, mahkemede dördüncü kocası için, "Öldürdüm, çünkü diğer kadınlara milyonlarca yen veriyordu, bana bir kuruş bile vermedi" dedi. "Eğer yarın öldürülecek olursam, gülerek ölürüm" şeklinde konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ