Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Karius hataları sonrasında ağladı, taraftardan özür diledi! İşte Şampiyonlar Ligi finalinin sonrasında yaşanlar... - Futbol Haberleri
        1

        UEFA Şampiyonlar Ligi 2017-2018 sezonu finalinde İngiltere ekibi Liverpool'u 3-1 mağlup eden İspanya'nın Real Madrid takımı, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 3 kez şampiyonluğa ulaşan ilk takım olarak tarihe geçti.

        2

        Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Liverpool ile daha önce 1980-1981 sezonunda karşılaşan ve 1-0 mağlup olan Real Madrid, bu kez rakibini 3-1 yenerek rövanşı aldı.

        3

        İlk yarısı golsüz biten karşılaşmanın ikinci 45 dakikası Muhammed Salah'ın sakatlanmasına neden olan Sergio Ramos'a yoğun protestoyla başlamıştı ki İngilizler bir anda sessizliğe boğuldu!

        4

        51. dakika oynanırken ceza sahası içerisinde topu kontrol eden Karius, topu oyuna eliyle sokmak istedi. Ceza sahası içerisinde prese gelen Benzema, Alman kaleciyi rahatsız etti. Karius bu anda büyük bir hata yaptı ve topu eliyle Benzema'nın önüne doğru attı. Fransız yıldız bu hatayı affetmedi ve rakip fileleri havalandırarak skoru 1-0'a getirdi.

        5

        Real Madrid, kaleci Karius'un maçtaki ikinci büyük hatasının ardından üçüncü golü buldu. Sağ kanatta topla buluşan Bale'ın uzun mesafeden sert şutunu kurtarmak isterken topu ıskalayan Alman kaleci, kalesinde üçüncü golü gördü: 3-1

        6

        TWITTER'DA GÜNDEMİ FİNAL BELİRLEDİ!

        Sosyal medya platformu Twitter'da en çok konuşulan konu, UEFA Şampiyonlar Ligi finali oldu.

        7

        Dünyada hakkında en çok twit atılan 10 konu başlığından 9'u final karşılaşmasıyla ilgili oldu. İki takım adına da yüz binlerce twit atıldı.

        8

        Twitter'da en çok konuşulan futbolcular ise 2 gol kaydeden Real Madridli Gareth Bale ile iki golde büyük hatası olan Liverpool'un kalecisi Loris Karius oldu.

        9

        Maç sonunda gözyaşlarını tutamayan Loris Karius, tribünde bulunan Liverpool taraftarlarının yanına giderek onlardan özür diledi.

        10

        Karius maç sonrasında "Benim hatalarım yüzümden finali kaybettik. Herkesten özür dilerim" ifadelerini kullandı.

        11

        Alman menajer Jürgen Klopp da maç sonrasında Karius'la ilgili konuştu. Klopp, "İkinci hata, birincisi yüzünden oldu. Böyle durumlardan sonra aklınızı oyuna vermeniz zor."

        12

        "Futbolda bazen böyle şeyler olabiliyor. Loris bunu biliyor, bunu herkes biliyor. Onun için üzgünüm. O harika bir çocuk" ifadelerini kullandı.

        13

        Jordan Henderson da Karius'u suçlayamayacaklarını dile getirdi ve şunları söyledi: "Hatalar sadece Karius'un değildi. Finalde takım olarak vardık ve takım olarak kaybettik. Bu herkesle ilgili. Bu gece kazanmak için yeterince iyi değildik"

        14

        Karius yediği gollerle sosyal medyada büyük tepki çekti. İşte Karius hakkında yapılan yorumlardan bazıları:

        15

        "Hadi artık Pepe Reina, Karius maskesini çıkar da bu kötü şaka bitsin bir zahmet"

        22

        Öte yandan Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'ni kazandığı 1981 ve 2005 yıllarında olan olaylarda yaşanan tesadüf de gündeme oturdu.

        23

        1981 yılında İngiltere prensi evlenmiş, Liverpool Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış ve Papa hayatını kaybetmişti. Bu üç olay, 2005 yılında tekrarlanmıştı.

        24

        2018'de de İngiltere prensi dünya evine girerken Liverpool, Şampiyonlar Ligi finaline yükseldi. Sosyal medyada bu olay da konuşuldu ve "Papa, Karius'a mesaj attı" yorumları yapıldı.