Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yargıda Birlik Derneği’nin “5. Geleneksel İftar Programı”nda üyeleriyle Kars’ta bir araya geldi.

        Kars’taki bir restoranda düzenlenen programa, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, Yargıda Birilik Derneği Başkanı Birol Kırmaz, Kars Adalet Komisyonu Başkanı Saffet Murat Kasapoğlu, Kars, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Artvin'de görevli hakim ve savcılar katıldı.

        Programın açılış konuşmasını yapan Başsavcı Mehmet Fatih Camgöz, iftar programının doğunun kalesi Kars'ta düzenlendiğini belirtti. Camgöz, "Yargıda Birlik Derneği yargıyı ele geçirmeye çalışan büyük bir terörist çeteye karşı mücadele eden yargı mensuplarının katılımıyla kurulmuştur. Yargıda Birlik Derneği kurulduğu günden bu yana gerek HSYK'nın şeffaf ve adil bir yapıya bürünmesi, gerekse yargı mensuplarının örgütlenmesinde önemli ve başarılı çalışmalar yapmıştır. Temennimiz bu başarılı çalışmalarının artarak devam etmesidir” dedi.

        Başsavcı Camgöz’ün ardından söz alan ve kurulduklarından bu güne ‘yeniden ve daima hukukun üstünlüğü’nü savunduklarını ifade eden Yargıda Birilik Derneği Başkanı Birol Kırmaz,

        “Bunu başarabilmek ve milletimizin güvenine laik bir yargı sisteminin tesisi için 4 yıl önce atsız, pusatsız çıktığımız Anadolu yolculuğunda, adalet terazisine hep birlikte işlediğimiz kardeşlik cemresi varlığını korudukça ülkemizin istikbali ve istiklali de emin ellerde olacaktır. Bağımsız ve tarafsız Türk yargısı, her daim rüştünü ve sağduyusunu ispat etmiş milletinin yanında ve sadece milletinin hizmetindedir. 10 bine yaklaşan hakimsavcı üye sayısıyla dünyanın en büyük yargı sivil toplum örgütü olma yolunda hızla ilerleyen Yargıda Birlik Derneği bunun en büyük güvencesi, memleket sevdasında birlik olan kalplerimizi de bu inancımızın teminatı mührüdür” diye konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından Yargıda Birlik Derneği’nin tanıtım videosunun gösterildi. Program iftar yemeğinin ardından edilen dua ile sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler