Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Kasımpaşa: 1 - Fenerbahçe: 4 - MAÇ ÖZETİ - Fenerbahçe 3 puanı aldı, gözünü derbiye dikti! - Fenerbahçe Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... KASIMPAŞA - FENERBAHÇE MAÇININTÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig 31. hafta maçında Kasımpaşa, Fenerbahçe'yi ağırladı. Konuk ekip sahadan 4-1 galip ayrıldı.Bu sonuçla Fenerbahçe 63 puanla ve maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi. Kasımpaşa ise 40 puanla 9. sırada kaldı.

        Maçın 31. dakikasında Josef de Souza, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi: Sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Hasan Ali Kaldırım, ceza sahası içine girip pasını altıpas içindeki Josef De Souza'ya gönderdi. Topa koşan Josef De Souza bekletemeden kaleye vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.

        İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

        52. dakikada Kasımpaşalı İlhan Depe'nin vuruşunda Skrtel'e çarpan top ağlarla buluştu, maça eşitlik geldi: Sağ kanattan gelişen atakta Strahil Popov kısa pasını ceza sahası yayı içindeki Bernard Mensah'a gönderdi. Bernard Mensah kaleye şutunu çekmek istedi ancak bu pas oldu. Bu topla buluşan İlhan Depe altıpasın sol çaprazından kaleye şutunu çekti. Bu topun kaleye gitmesini engelleyen Martin Skrtel dokunuşunu yaptı ve topu kendi ağlarına gönderdi: 1-1.

        Sarı-lacivertlilerde Şener Özbayraklı, 64'te tekrar Kanarya'ya üstünlüğü sağladı: Ceza sahası yayı önüne kadar topla ilerleyen Giuliano'nun kısa pasını ceza sahası içine hareketlenen Şener Özbayraklı kontrol etti. Ceza sahası içi sağ çaprazda şutunu çekti ancak bu top Olivier Veigneau'dan geri döndü. Fransız oyuncu yerde kaldı. Dönen topla buluşan Şener Özbayraklı tekrar şutunu çekti ve topu ağlarla buluşturdu.

        Kanarya'nın 3. golü 74'te Valbuena'dan geldi: Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Giuliano ceza sahası içinde korner çizgisine inip pasını altıpas içine gönderdi. Altıpas içinde bu topa Mathieu Valbuena yaptığı vuruşla skoru 3-1'e getirdi. Golün ardından Kasımpaşalı futbolcular, Giuliano'nun topu dışarıdan çevirdiği yönünde itirazlarda bulundu.

        Vincent Janssen, 90+4'te attığı golle sonucu belirledi:Maçın sonucunu belirleyen gol Vincent Janssen'den geldi: Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Mathieu Valbuena kısa pasını ceza sahası içine gönderdi. Kenneth Omeruo'dan seken topu takip eden Vincent Janssen kaleye şutunu çekti, golü attı. Fenerbahçe, sahadan 4-1 galip ayrıldı.

        Bu sonuçla Fenerbahçe 63 puanla ve maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi. Kasımpaşa ise 40 puanla 9. sırada kaldı.

        KASIMPAŞA: 1 - FENERBAHÇE: 4

        STAT: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan

        HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

        KASIMPAŞA: Eray Birniçan, Popov, Veysel Sarı, Omeruo, Veigneau, Sadiku, Pavelka, Mensah (Dk. 78 Etoundi), İlhan Depe (Dk. 77 Eduok), Trezeguet, Diagne

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk (Dk. 62 Valbuena), Chahechouhe (Dk. 62 Janssen), Giuliano, Soldado (Dk. 81 Mehmet Ekici)

        GOLLER: Dk. 31 De Souza, Dk. 64 Şener Özbayraklı, Dk. 74 Valbuena, Dk. 90+4 Janssen (Fenerbahçe), Dk. 52 Skrtel (Kendi kalesine) (Kasımpaşa)

        SARI KARTLAR: Dk. 60 Alper Potuk (Fenerbahçe), Dk. 74 Eray Birniçan (Kasımpaşa)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        17. dakikada sağ kanattan Mensah'ın sert ortasına ön direkte iyi yükselen Diagne'nin kafa vuruşunda top üstten dışarı gitti.

        18. dakikada karambolde topu ceza yayı solunda önünde bulan Chahechouhe'nun sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

        27. dakikada Popov'un sağ kanattan ortasına ön direkte Pavelka'nın kafa vuruşunda top arka direğe paralel dışarı gitti.

        31. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Aatıf'ın ara pasıyla sol taraftan ceza sahasına giren Hasan Ali Kaldırım'ın bekletmeden ortasında, altıpasta müsait durumda bulunan De Souza'nın vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-1.

        35. dakikada sağ kanattan rakiplerinden sıyrılarak ilerleyen Alper Potuk'un sert ortasında kale sahasında bulunan Soldado meşin yuvarlağa dokunamadı.

        45+1. dakikada ön alanda rakibinden presle topu kapan De Souza, topu Chahechouhe'ya aktardı. Bu oyuncunun ceza yayı içinden sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleciden döndü. Pozisyonun devamında Alper Potuk'un yerden ortasında kaleci Eray'ın ayaklarıyla çeldiği topu savunma uzaklaştırdı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        52. dakikada Kasımpaşa beraberlik golünü buldu. Trezeguet'in ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Pavelka, topu müsait durumda bulunan Mensah'a çıkardı. Bu oyuncunun ıska geçtiği top sol çaprazda İlhan Depe'nin önünde kaldı. İlhan'ın bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak Fenerbahçe savunmasında Skrtel'in ayağından ağlarla buluştu: 1-1.

        61. dakikada Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan ortasında arka direkte müsait durumda bulunan Soldado'nun kafa vuruşunda, kaleci Eray meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        64. dakikada Fenerbahçe yeniden öne geçti. Giuliano'nun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı'nın ortasında Veigneau'ya çarpan top ceza sahası içinde yeniden Şener'in önünde kaldı. Bu oyuncunun dar açıdan sert vuruşunda top ağlara gitti: 1-2.

        74. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı, topu ceza sahasına koşu yapan Giuliano'nun önüne bıraktı. Bu oyuncunun çizgi üzerinden içeriye çevirdiği topa Valbuena'nın altıpas içinden vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-3.

        85. dakikada Popov'un sağ taraftan sol ayağıyla ortasında, arka direkte iyi yükselen Diagne'nin kafa vuruşunda kaleci Volkan Demirel topu kornere çeldi.

        88. dakikada Mehmet Topal'ın pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Ekici'nin yerden sert vuruşunda, kaleci Eray meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

        90+4. dakikada Fenerbahçe farkı 3'e yükseltti. Valbuena sağ kanattan taşıdığı topu ceza sahası içinde bulunan Janssen'e çıkardı. Bu oyuncunun kontrol ettikten sonra yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-4.

        Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 4-1 galip ayrıldı.

        SPOR TOTO SÜPER LİG'İN FİKSTÜRÜ

        MAÇTAN NOTLAR

        Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'yı 4-1 yenerek üst üste 5. galibiyetini aldı.

        Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçe, 31. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın pasında topu ağlara gönderen Josef de Souza'nın golüyle 1-0 öne geçti ve soyunma odasına bu skorla gitti.

        İkinci yarıya baskılı başlayan Kasımpaşa, Martin Skrtel'in 52. dakikada kendi kalesine attığı golle skoru 1-1'e getirdi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın Vincent Janssen ve Mathieu Valbuena'yı oyuna almasıyla sarı-lacivertliler baskısını artırdı ve aradığı golü 64. dakikada Şener Özbayraklı'nın ayağından bularak 2-1 öne geçti. Valbuena'nın 74. dakikadaki golüyle farkı 2'ye çıkaran Fenerbahçe, 90+4. dakikada Vincent Janssen'le bir gol daha buldu ve sahadan 4-1 galip ayrıldı.

        Bu galibiyetle puanını 63'e çıkaran Fenerbahçe, maç fazlasıyla lider Galatasaray'ı yakaladı ancak averajla 2. sırada yer aldı.

        Kasımpaşa ise üst üste 2. yenilgisini aldı ve 40 puanda kaldı.

        İKİNCİ KEZ 5'TE 5

        Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig'de ikinci kez 5 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Sezonun 12. ve 16. haftaları arasındaki 5 maçını da kazanan sarı-lacivertliler, bu seriyi 27. ve 31. haftalar arasında da tekrarladı.Sarı-lacivertliler ayrıca Süper Lig'de 7 haftadır kaybetmiyor. Son olarak 24. haftada Teleset Mobilya Akhisarspor'a yenilen sarı-lacivertliler, daha sonraki 7 haftada 6 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

        DERBİ HAFTASINI İYİ DEĞERLENDİRDİ

        Fenerbahçe, şampiyonluk yolundaki rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'ın birbirleriyle karşılaşacağı haftayı iyi değerlendirdi. Ligde 63 puana ulaşan sarı-lacivertliler, haftayı galibiyetle kapattı ve 63 puanlı lider Galatasaray ile 62 puanlı Beşiktaş arasında yarınki derbiyi beklemeye başladı. Medipol Başakşehir (62 puan) de yarın, kümede kalma mücadelesi veren Osmanlıspor'a konuk olacak.

        JANSSEN 7 AY SONRA

        Fenerbahçe'nin Hollandalı santrforu Janssen, Süper Lig'de 7 ayı aşkın bir süre sonra gol attı. Sakatlığı nedeniyle ikinci yarıda uzun bir süre takımdan ayrı kalan Janssen, son olarak ligde 23 Eylül 2017'de penaltıdan Beşiktaş filelerini havalandırmıştı. Daha sonra Süper Lig'de 9 maçta da gol sevinci yaşayamayan Hollandalı, Kasımpaşa karşısında suskunluğunu bozdu ve gol sayısını da 3'e çıkardı.

        DE SOUZA'DAN 3. GOL

        Fenerbahçe'nin Brezilyalı orta saha oyuncusu De Souza, bu sezon Süper Lig'deki 3. golünü attı. Sarı-lacivertlilerin en istikrarlı ismi olarak ön plana çıkan De Souza, sezonun ilk yarısındaki Kayserispor ve ikinci yarıdaki Trabzonspor maçlarından sonra Kasımpaşa ağlarını da sarstı.

        DEPLASMAN GOLCÜSÜ ŞENER

        Fenerbahçeli futbolcu Şener Özbayraklı, bu sezon attığı 3 golü de dış sahada kaydetti. Kasımpaşa karşısında takımının 2. golüne imza atan ve galibiyette önemli rol oynayan Şener, bu sezon Süper Lig'de 2, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 gol attı. Şener, ligde ikinci yarıda Kayserispor ve Kasımpaşa'ya, kupada ise Beşiktaş'a deplasmanda gol atma sevinci yaşadı.

        VALBUENA'NIN GOLÜNE YOĞUZ İTİRAZ

        Fenerbahçe'nin 74. dakikada Valbuena'yla bulduğu 3. golde Kasımpaşalı futbolcular yardımcı hakeme yoğun itirazda bulundu. Giuliano'nun çizgiye inerek verdiği pası Valbuena, altıpasın içinden düzgün bir vuruşla gole çevirdi. Giuliano'nun topu dışarı çıktıktan sonra çevirdiğini savunan Kasımpaşalı futbolcular, yardımcı hakem Tarık Ongun'a doğru koştu. Yoğun itirazlarda bulunan Kasımpaşalı futbolcular arasında kaleci Eray Birniçan'a hakem Cüneyt Çakır sarı kart gösterdi.

        Öte yandan Valbuena, üst üste ikinci lig maçında da fileleri havalandırdı ve bu sezonki gol sayısını 7'ye çıkardı.

        SKRTEL'İN ŞANSSIZ ANI

        Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Martin Skrtel, takımının yediği ilk golü kendi kalesine attı. Maçın 52. dakikasında ağlara gitmek üzere olan topu uzaklaştırmak isterken Skrtel, meşin yuvarlağı kendi kalesine göndererek şansız bir an yaşadı.

        Fenerbahçeli futbolcu Skrtel'in, ilk yarının son bölümünde aldığı darbe sonucu kafasında kanama meydana geldi.

        Kasımpaşalı bir oyuncuyla hava topunda çarpışan Skrtel, başını tutarak kendini yere bıraktı. Kafasında kanama meydana gelen Skrtel'in formasına da kan bulaştı.

        İlk müdahalesi saha içinde yapılan ve başına bandaj uygulanan Slovak futbolcu, kanlı formasını değiştirerek maça devam etti. Devrenin son bölümünde başındaki kanama tekrar başlayınca Skrtel, tekrar saha kenarına geldi. Formasına yine kan bulaşan Skrtel, maçta ikinci kez forma değiştirdi.

        Kulüpten yapılan açıklamada, başına ilk müdahale olarak 5 dikiş atılan Slovak futbolcunun hastaneye götürüleceği ve 5 dikiş daha atılacağı belirtildi.

        SPOR TOTO SÜPER LİG'İN PUAN DURUMU

        RECEP TAYYİP ERDOĞAN STADI

        Harita
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ