Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Daday ilçesinde çıkan yangında 3 ev ve ambarla 2 ahır ve odunluk yandı.

        Alınan bilgiye göre, Değirmenözü köyü Topaloğlu Mahallesi'nde Mustafa Kayalı'ya ait evde yangın çıktı.

        Kısa sürede büyüyen yangın, Ali Osman Topaloğlu ve Nurettin Topaloğlu'nun evlerine de sıçradı.

        Yangın, Daday, Devrekani ve Azdavay'dan gelen itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü arazözleriyle yapılan müdahale sonucu söndürüldü.

        3 ev ve ambarla 2 ahır ve odunluğun kullanılamaz hale geldiği yangında Mustafa Kayalı ve Ali Osman Topaloğlu'na ait 2 buzağı da telef oldu.

        Yangın sırasında dumandan etkilenen Selim Özdemir (15), 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Daday Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

        Yangın bölgesinde soğutma çalışmaları sürüyor.

        Köy muhtarı Satı Dolapçı, AA muhabirine yaptığı açılamada, köylerinde 29 hane olduğunu, mahallede ise 7 hanenin bulunduğunu söyledi.

        Yangının Daday Belediyesi İtfaiyesinin geç gelmesi nedeniyle büyüdüğünü iddia eden Dolapçı, "2 saate yakın zamanda geldiler. Elektrikten çıktığını tahmin ediyoruz. Seçim nedeniyle okuldaydık. Yangın çıktığını duyduk, hemen geldik. Bir kişi de bir şeyler almak için eve girmiş. O da dumandan etkilendi. Bir bayan da sinir krizi geçirdi. Büyüklerimizin yardımıyla inşallah onarımını yaparız." dedi.

        Evi yanan Ali Osman Topaloğlu da yangının hızlı şekilde büyüdüğünü belirterek, "İtfaiye zamanında gelse diğer iki ev kurtulabilirdi. Kendi imkanlarımızla müdahale ettik." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler