Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kayseri AK Parti milletvekili aday listesi 2018! İşte AK Parti'nin Kayseri için milletvekili adayları

        AK Partini'nin Kayseri milletvekili aday listesi YSK tarafından açıklandı. 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için kısa bir süre kaldı. KayseriAK Parti milletvekili adaylarında da heyecan başladı. İşte Kayseri AK Parti milletvekili aday listesi ve sıralamaları

        KAYSERİAK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ 2018

        S. NO ADI ADALET VESOYADI KALKINMA PARTİSİÖĞRENİM MESLEĞİ
        1 MEHMET ÖZHASEKİ YÜKSEK AVUKAT
        2 MUSTAFA ELİTAŞ YÜKSEK MUHASEBECİ
        3 TANER YILDIZ YÜKSEK MÜHENDİS / MİMAR
        4 İSMAİL EMRAH KARAYEL YÜKSEK AVUKAT
        5 İSMAİL TAMER YÜKSEK DOKTOR
        6 HÜLYA NERGİS YÜKSEK AVUKAT
        7 SAMİ DEDEOĞLU YÜKSEK MÜHENDİS / MİMAR
        8 ALİ SARAÇOĞLU ORTA SERBEST/ÖZEL
        9 TUĞBA YÖRÜK ÖZTÜRK YÜKSEK SERBEST/ÖZEL
        10 ALİ EKŞİ YÜKSEK YÖNETİCİ - ÖZEL SEKTÖR

        AK Partili Yıldız: Ak Parti'nin oy oranı yüzde 54-56 bandında

        ENERJİ ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, 24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi anketlerde Ak Parti'nin oy oranının 54-56 bandında olduğunu, partisinin birinci turda işi bitireceğini söyledi.

        REKLAM

        Ak Parti'den tekrar aday olan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Ekonomik değerlendirmelerde de bulunan Yıldız, alım gücünün arttığını kaydederek, "Şimdi bunun daha iyisi olmaz mı, asgari ücretin daha iyisi olmaz mı, döviz değerleri daha iyi olmaz mı? Tabi ki daha iyi olabilir, ama bu Türkiye´nin imkânlarıyla, şartlarıyla beraber değerlendirilmeli" dedi.

        Ak Parti´nin Kayseri milletvekili aday listesine yönelik eleştirileri de yanıtlayan Yıldız, şöyle konuştu:

        "Ben her seçimde kendimden daha iyi olduğuna inandığım 3 ismi, sürekli Başbakanımıza verdim. Siyasi etik gereği yapılması lazım gelen bir davranış olduğu için verdim. Sırf bugün değil, geçmişteki bütün seçimler için verdim. Çünkü biz, yani ben bulunmaz Bursa kumaşı mıyım? Olmazsam burası olmaz diyen bir anlayış içerisinde değiliz. 2002´de seçildikten sonra ilk beş yıllık dönemde 168 tane arkadaşımız bir sonraki milletvekilliğine geçmedi. İlla eksisi olduğu için değil değişim. En son döneme 21 kişi kaldı. 2002´den başlayıp sürekli bulunan 10 kişi kalmış ve içlerinden bir tanesi de biziz. Dolayısıyla yani isimlerin direk belirleyici olsun diye bir kaygımız yok. Ben kendi üzerime düşen görev gereği başkasına işaret etmem lazım."

        REKLAM

        'BİRİNCİ TURDA SEÇİMİN BİTECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'

        24 Haziran seçim sonuçlarına yönelik de tahminini açıklayan Yıldız, "Kayseri´de yüzde 70´in altında oy alacağımızı düşünmüyoruz. Türkiye genelinde de yapılan anketlerde 54-56 bandında olduğunu 3 ayrı ankette söylediler. Ben birinci turda seçimin biteceğine inanıyor ve düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ