Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elbiz Caddesi üzerinde tarihi Elbiz Parkı’nın tam karşısında bulunan iki çınar ağacını tuz ruhu ve kimyasal ilaçlarla kurutmak için müdahalede bulunulduğu ihbarının ardından harekete geçen Develi Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekiplerle çınarları kurtarmak için ilk müdahaleyi yaptı.

        Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar yürütülen kurtarma operasyonu hakkında bilgiler alırken, bu ihbarın doğru olmasından dolayı bir Develili ve Develi Belediye Başkanı olarak büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

        Bu katliamı yapan kişi ve kişilerin peşinde olacağını belirten Başkan Cabbar, kısa bir basın açıklaması yaparak “Belediyemizin ve Orman İşletme şefliğimizin uzmanları iki çınarımızı kurutmak için tuz ruhu ile müdahale edildiğini saptamışlardır. Belediye olarak savcılığımıza gerekli suç duyurusunda bulunmakla birlikte, Belediye ekiplerimiz ve Orman İşletme Müdürlüğümüzün ekipleri acil kurtarma çalışmalarını yürütmektedirler. Develimizin güzelliğine kasteden bu kişi ve kişilere kınıyorum, Develi Belediyesi olarak takipçisi olacağımız bildirmek istiyorum” dedi. Orman İşletme Müdürü İbrahim Korkmaz ise acil müdahalesinden ve desteklerinden dolayı Başkan Cabbar’a teşekkürlerini ileterek “Yaptığımız incelemelerde ağaçlarımıza tuz ruhu ile müdahale edildiği saptanmıştır. Tuz ruhu ağacın ph dengesini bozarak kurumasına sebebiyet veren bir kimyasaladır. Bunun etkisini azaltmak için ağaçlarımızın köklerini kireçleyip bol suyla yıkadık. İlk müdahalemiz başarıyla gerçekleştir. İnşallah bir yara almadan ağaçlarımızı kurtaracağız” açıklamalarında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler