Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP, YDK'daki görev dağılımı belli oldu

        CHP 36. Olağan Kurultayı sonucu Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin yaptığı toplantıda Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlık, Başkan Yardımcılığı ve Sekreterlik seçimi gerçekleşti.

        İHA'nın haberine göre; seçimde üyelerin tam oyunu alan Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan yeniden Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı oldu. Başkan Yardımcılığına geçtiğimiz dönem olduğu gibi Sezgin Kaya, Yüksek Disiplin Kurulu Sekreterliğine ise Selahattin Emre seçildi. Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri şu şekilde oluştu:

        "Uğur Bayraktutan - Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı

        Sezgin Kaya - Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı

        Selahattin Emre - Yüksek Disiplin Kurulu Sekreteri

        Tuba Torun - Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi

        Erdoğan Kılıç - Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi

        Gülsüm Filorinalı - Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi

        Öncü Özbay - Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi

        Ahmet Ersen Özsoy - Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi

        Mahir Polat - Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi

        M.Serdar Soydan - Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi

        Emrah Arslan-Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi

        Cem Arslantaş-Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi

        Turan Aydoğan-Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi

        Süleyman Bülbül-Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi

        Gonca Yelda Orhan-Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi."

        REKLAM

        KILIÇDAROĞLU, PM VE YDKÜYELERİ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 36. Olağan Kurultay'ın ardından Parti Meclisi ve Yüksek Divan Kurulu üyeleri ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

        İHA'nın haberine göre; Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelen Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Kılıçdaroğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Kılıçdaroğlu, deftere şunları yazdı:

        "Cumhuriyet Halk Partisi'nin 36. Olağan Kurultayı'nda seçilen yeni Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle huzurunuzdayız. Partimiz ilk kurultayı kabul ettiğimiz Sivas Kongresi'nden günümüze fikirlerin yolumuzu aydınlatıyor, demokrasi mücadelemize güç ve cesaret veriyor. Devrimlerin savunucusu olarak bizler, ülkemizde tam demokrasiye, eksiksiz bir adaleti ve tüm vatandaşlarımızı kuşatan huzuru hakim kılmakta kararlıyız. Bu duygularla Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte iki büyük eserinden biri olarak nitelendirdiğin Cumhuriyet Halk Partisi'nin 36. Olağan Kurultayı'nda delegelerimizin özgür iradesi ile seçilmiş yeni yönetim kadroları olarak bizler hatıralar önünde saygı ile eğiliyoruz."

        Heyet, daha sonra 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün mezarını ziyaret etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Anıtkabir'i ziyarete gelen vatandaşlar ile de fotoğraf çektirdi. Anıtkabir ziyaretinin ardından Kılıçdaroğlu ve yeni PM üyeleri, CHP Genel Merkezi'ne geçti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ