Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Kerkük-Erbil yolunda çatışma! Son Dakika

        Reuters'ın haberine göre, Kerkük'ün kuzeybatısında, Kerkük-Erbil yolu üzerinde Irak güçleri ile Peşmerge güçleri arasında çatışma çıktı.

        Anadolu Ajansı'nın haberine göre,Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) resmi internet sitesine konuşan bir güvenlik kaynağı, Kerkük-Erbilkarayolu üzerinde bulunan Altunköprü'de Peşmerge ile Irak güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığını söyledi.

        Çatışmanın Altunköprü kasabasını kontrol etmek isteyen Irak ordusu ve federal polis gücü ile Kürdistan Demokrat Partisi'ne bağlı Peşmergeler arasında yaşandığı öne sürüldü.

        Çatışmada ölü ya da yaralı olup olmadığına dair bilgi paylaşılmadı.

        ALTUNKÖPRÜ IRAK ORDUSUNUN KONTROLÜNE GEÇTİ

        Irakkuvvetleri bugün üç saatlik bir çatışmadan sonra IKBY'nin elinde bulunan tartışmalı son bölge olan Altunköprü'nün kontrolünü tamamen ele geçirdi. Şehre girenIrakkuvvetleri, hükümet binalarınaIrakMerkezi Hükümeti bayrağını astı.

        Peşmerge Zap nehrinin bulunduğu Altınköprüyü tamamen boşalttı. IKBY'nin başşehri Erbil'e 50 km mesafede bulunan Altunköprü'de ağırlıklı olarak Kürt ve Türkmenler bulunuyor.

        Peşmerge, Irakordusuna direnmeden çekilirken Altunköprü'deIrakgüçlerine direniş gösterdi. Altunköprü idari olarak Kerkük'e bağlı bulunuyor. Pazar gününden itibarenIrakgüçleri Kerkük, Ninova ve Diyalayı IKBY'nin elinden almıştı.

        Irak'ta yayın yapan Dijlah TV'ye konuşan Haşdi Şabi'nin üst düzey komutanlarından Kerim el-Nuri, Başbakan İbadi'nin talimatları doğrultusunda Irak kuvvetlerini Kerkük sınırlarının ötesine geçmeyeceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ