Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kilis 7 Aralık Üniversitesinde düzenlenen “Peçiç Turnuvası”nın 5’incisi düzenlendi.

        Yöresel kültürün bir parçası olan, özellikle Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş ve yöresinde bilinen “Peçiç” için her yıl Kilis 7 Aralık Üniversitesinde düzenlenen Peçiç Turnuvası'nın 5’incisi, bu yıl da üniversitede yapıldı. Kökleri çok eskilere dayanan ve bir kültür oyunu olan Peçiç'in yaşatılmasını sağlamak, üniversiteli öğrenciler ile genç kuşaklara bu oyunu tanıtmak ve yerel kültürü yaşatmayı amaçlayan etkinliğe çok sayıda üniversiteli öğrenci katıldı.

        Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Halil Seyrek’in katılımıyla yapılan peçiç turnuvası sonucunda Fen Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi İzzet Abay 1’nci olurken, Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Ömer Oğur 2’nci, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muharrem Akçe’de 3’üncü oldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler