Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Restorasyonu yapılan tarihi evleri ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

        Belediye Başkanı Kara, Tarihi Kilis evlerini satın alarak, Restorasyonlarını yaptıktan sonra vatandaşların hizmetini sunduklarını ifade ederek, “Tarihi dokunun yeniden canlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Eski evlerimizi yeniden kullanabilmemiz için tadilatlarını tamamlayıp halkımızın hizmetine sunuyoruz. Satın aldığımız veya bağışla aldığımız tarihi evlerin restorasyonunu yaparak, bayanlara yönelik Meslek Zenginleştirme Merkezleri oluşturuyoruz. Burada bayanlarımız, hem boş zamanlarını değerlendiriyorlar. Hemde meslek ediniyorlar. Meslek Zenginleştirme Merkezlerinde çeşitli kurslarımız var. Bu kurslara hem Suriyeliler hemde Kilisli bayanlarımız katılıyor. Meslek ediniyorlar. Meslek Zenginleştirme Merkezlerinin masrafları yaptığımız projeler ile karşılanıyor. Belediyemizden her hangi yükü yok. Tamamen projeler ile karşılanıyor” diye konuştu.

        Kara, Restorasyonlar ile tarihi Kilis evlerinin de ayağa kaldırılarak kentin kültürel yapısına katkı sunduklarını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler