Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, ailelerine sigara bıraktıran çocuklara yönelik başlattığı bisiklet kampanyasının sürdüğünü söyledi.

        Belediye Başkanı Hasan Kara, mahalle gezilerinde kendisinin yanına gelerek, bisiklet talep eden öğrencilere, aile bireylerinin sigara içmelerine engel olurlarsa bisiklet hediye edeceğini ifade etmesi üzerine bisiklet almak isteyenlerde yoğunluk yaşanıyor. Başkan Kara, sözünde durarak ailelerine sigarayı bıraktıran öğrencilere bisiklet dağıtımına başladı. Bisiklet dağıtım töreninde konuşan Başkan Kara, Sağlık Bakanlığı ile birlikte yaptıkları proje kapsamında ailesine sigarayı bıraktıran çocuklara bisikletleri teslim etmeye başladıklarını ifade ederek, "Bisikletleri 3 şartla veriyoruz. Dedelerine, ninelerine, annelerinden babalarına, sigara için varsa, sigaraları bıraktırmalarını istiyoruz. Çünkü sigarayı bırakmak kolay değil, en önemlisi başlamamak, sigarayı bırakmanın bir yolu da kıramayacağınız, sizi zorlamasıdır. Dede ve nine için en büyük kıramayacağı kişi torunudur. Anne ve baba içinde kıramayacağı kişi çocuklarıdır. İkinci şartımız, karnelerinde zayıf olmaması, var ise de en kısa zamanda düzeltmesidir. Üçüncüsü ise her gün bir sata güvenli bir şekilde bisiklete binmesidir” dedi.

        Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger’de, sigarayı bıraktır, bisikleti al kampanyasının önemli olduğunu, projeyi uygulayan Belediye Başkanı Hasan Kara’ya ve ailesine sigara bıraktıran çocuklara teşekkür ettiğini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler