Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kim'in füze karargahı bebekleri etkiledi!

        Kuzey Kore'ningerçekleştirdiği balistik füze denemelerininPunggye-rinükleer deneme alanı çevresindeyarattığı etki hakkındaKuzeyKoreli bölge sakinleri açıklamalarda bulundu.

        FoxNews'inhaberine görePunggye-rinükleer deneme alanıçevresinde yaşayan ve daha sonra ülkeden kaçan 21 KuzeyKoreli,bebeklerin doğum kusurlarıyla doğduğu belirtirken radyasyonun etkilerinden korkarak ülkeyi terk ettiklerini açıkladı.

        Kuzey Korelilerin Güney Kore gazetesiChosun Ilbo'yayaptığı açıklamaya dayandırılan habere göreKilju'dankaçanKuzey Korelilerdenbiri,"Arkadabıraktığımaile üyelerimle telefonda konuştum vealtıncınükleerfüze denemesinden sonra tüm yeraltıkuyularınınkurumuşolduğunusöylediler." ifadelerinikullandığı belirtildi.

        Harita

        İlk nükleer denemesini 2006 yılının Ekim ayında yapan Kuzey Kore yönetimi ikinci nükleer denemesini de 2009 yılınınMayısayında yapmıştı.

        2006'daki füzenin 1-2 kilotonluk bir patlamayanedenolduğubildirilirkendenemeüzerine BM Güvenlik Konseyi yeni yaptırımlar açıklamıştı.

        2009'daki füze denemesinin ise5-12 kilotonluk bir patlamaya neden olduğu bildirilmiş,BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Koreiçinağırlaştırılmış yeni yaptırımlar açıklamıştı.

        2006'dan sonra füzekarargahıçevresinde ağaç dikilemediğini, radyasyonun çevredeki çoğu şeyi etkilediğini belirten Kuzey Koreliler, füzedenemesisonrası hükümetin, karargah çevresinde derin kuyular kazılmasınıemrettiğinisöylediler.

        Bölgeninalabalık ve çam mantarı olarak zengin olduğunu belirten bölge sakinleri, 2006'daki denemeden sonra bölgede alabalık görülmediğini, çam mantarının da yetişmediğini söylediler.

        TÜNEL ÇÖKTÜ: 200 KİŞİ ÖLDÜ' İDDİASI

        Kuzey Kore'de nükleer deneme alanında bir tünelin çökmesi sonucu yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiği iddia edilmişti.

        Kuzey Kore'denükleer denemealanında bir tünelin çökmesi sonucu yaklaşık200 kişininhayatınıkaybettiğiiddia edilmiş,JaponAsahitelevizyonu, Kuzey Kore'deki nükleer deneme alanıPunggye-ri'deinşaatı henüz bitmemiş bir tünelin çöktüğünü duyurmuştu.

        Kuzey Kore yönetimi, 3 Eylül'de, 2006 yılından bu yana en güçlü ve 6. nükleer denemesini yapmıştı. Uydu fotoğrafları, nükleer denemenin yapıldığıPunggye-ritesisi ve yakınlarında toprak kayması meydana geldiğini ortaya koymuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ