Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Kimyasallar olmadan ev temizliği nasıl yapılır?

        Dışarıdan satın alınan temizlik ürünleri, içerdiği zararlı maddeler sebebiyle alerjik reaksiyonlara veya zehirlenmeye sebep olabiliyor. Egzama, deride alerji ya da nefes problemleri, kimyasal ürünlere maruz kalan kişinin yaşadığı belirtilerin başında geliyor.

        Diğer yandan deterjan ve diğer temizlik ürünleri sadece insan sağlığına değil, çevreye de büyük ölçüde zararlı. Bu nedenle temizlik ürünlerini kullanırken çok dikkatli olunmalı.Ayrıca evde çocuk ve hayvan varsa temizlik ürünlerine ekstra dikkat etmek gerekiyor. Peki kimyasallar olmadan ev temizliği yapmak mümkün mü?Ya da kimyasallar olmadan ev temizliği nasıl yapılır? İşte bu soruların cevabı...

        REKLAM

        BİTKİSEL YAĞLAR

        Bitki kokularının özleri birçok parfümün ana maddesi olma özelliğine sahip.Bir iki damla turunçgil, elma, çilek, nane yağı ev yapımı temizleyicilere hoş bir özellik kazandırır.

        SİRKE EN BÜYÜK YARDIMCILARDAN BİRİ

        Kimyasal madde kullanmadan ev temizliği yapmak istiyorsanız en büyük yardımcınız tabii ki sirke!

        Sirke, mikroplardan arındırmada, yağlı ortamları temizlemede, lekeleri çıkarmada, kötü kokuları gidermede, pas temizliğinde muhteşem bir kurtarıcı. Sirkenin ev temizliğinde nasıl kullanıldığına dair ipuçları ise şöyle...

        BUZDOLABI TEMİZLİĞİNDE

        Buzdolabı temizliğinde sabun tarzı ürünler kullanmak bakterileri azaltmak yerine daha da artırır. Bu nedenleiçini sirke kullanarak temizleyebilirsiniz. Kirli bölgelere sirkeyi uyguladıktan sonra 20 dakika bekletip ılık suyla duruladıktan sonra değişimi hemen fark edeceksiniz.

        REKLAM

        AYNA VE CAMLARI TEMİZLEMEK İÇİN

        Su ile seyreltilmiş sirke ile aynaları ve camları silebilirsiniz. Daha iyi bir sonuç almak için bez yerine gazete kullanmayı ihmal etmeyin.

        YÜZEY TEMİZLİĞİNDE

        Su, sirke ve karbonat karışımıylaküvetten tutun, mutfak mermerine kadar, her yüzeyi temizleyebilirsiniz.

        Çamaşır makinesine damlattığınız birkaç damla beyaz sirke, çamaşır kokusunu alacak, deterjan kalıntılarını temizleyecek. Sirkeyi çamaşırları durulamaya aldığınız sırada ilave edebilirsiniz.

        KİRLERİ YOK EDİYOR

        Küvet ve mermerdeki kalıntıları temizlemek için sirkeli su karışımını kullanabilirsiniz.

        KARBONAT ETKİSİNİ UNUTMAMAK GEREKİYOR

        Sodyum bikarbonat, hafif aşındırıcı bir temizlik sağlar, beyazlatıcı ve koku giderici özellikleri vardır.Kimyasallara başvurmadan ev temizliği yapacaksanız aradığınız malzeme karbonat! Hem uygun fiyatlı hem de işlevsel olan karbonatı ev temizliğinde kolaylıkla kullanabilirsiniz. Karbonatın ev temizliğinde kullanım yerlerinden bazıları ise şöyle...

        REKLAM

        MERMER VE KÜVET TEMİZLİĞİNDE

        Banyo mermerleri ve küveti temizlemede kullanacağınız karbonat, yüzeyleri çizmeyen, nazik bir temizlik ürünüdür. Karbonat, tuz ve su ile bir macun hazırlayarakyüzeyleri bu karışımla ovalayabilirsiniz.

        ÇELİK VE GÜMÜŞ EŞYALARDA

        Gümüşler dahil, tencere tava gibi eşyalarınızı temizlerken de karbonat kullanabilirsiniz. Bunun için bir kovaya ılık su koyun üzerine karbonat ekleyin. Temizlemek istediğiniz eşyayı karbonatlı suyun içerisinde bekletin.

        YÜZEY TEMİZLİĞİNDE

        Yerleri temizlemek için, bir kova ılık suya, yarım bardak karbonat koyun. Yerleri bu karışımla silin, ve nasıl parladığına şahit olun.

        KÖTÜ HAVAYI DA TEMİZLİYOR

        Karbonat, havayı temizlemekte de çok etkilidir. Buzdolabınızda ve dolaplarda, ağzı açık bir şekilde karbonat bulundurmak, kötü kokuları engellemeye yardımcı olur.

        REKLAM

        LAVABO AÇICI GÖREVİ GÖRÜYOR

        Karbonat, artıklardan dolayı tıkanan lavaboları da açıyor. Yarım bardak karbonatı ardından da ılık suyu lavaboyadökerseniz sonucu hemen göreceksiniz!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ