Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada, aralarında eski Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ekrem Gök ve iş adamı Hasan Basri Tonga'nın da yer aldığı 6'sı tutuklu 20 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

        Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "FETÖ/PDY'ye üye olmak ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Hasan Basri Tonga, Murat Sinan A, Fatih S, Ladin Y, Hasan Hüseyin P, Bekirhan İ. ile tutuksuz yargılanan eski KTSO Başkanı Gök'ün de aralarında yer aldığı 14 sanık ve avukatları katıldı.

        Tutuklu sanıklardan Bekirhan İ, bilirkişi raporlarına ilişkin savunmasını önceki celsede yaptığını belirterek tahliye talebinde bulundu.

        Sanık Fatih S. ise ByLock programını kullanmadığını öne sürerek 21 aydır tutuklu bulunduğu için tahliyesini talep etti.

        Eski KTSO Başkanı Gök de bilirkişi raporuna ilişkin ayrıntılı savunmasını avukatının mahkemeye sunduğunu söyledi.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar verip dosyayı karara bağlamak için duruşmayı 4 Temmuz'a erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler