Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kırşehir bayram namazı saat kaçta? 2018 Diyanet İşleri Kırklareli Ramazan Bayram namaz saati

        2018 yılı Ramazan Ayı'nın 29. gününün eda edildiği bugünlerde, son günlerin yaklaşması herkeste Ramazan Bayramı telaşı başlattı. Yarın (14 haziran) tutulacak olan son oruç ile Ramazan son bulacak. Bayramın başlangıcı olarak kabul edilen Ramazan Bayram Namazı bayramı bekleyen herkes tarafından merak ediliyor. İşteKırşehir için Ramazan Bayram Namazına dair her şey...

        KIRŞEHİRRAMAZAN BAYRAM NAMAZI SAATİ

        Her yıl tarih bazında biraz daha geriye gelen Ramazan Bayramı, bu yıl haziran ayında kutlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı tarih bilgilerine göre Ramazan Bayramı, bu yıl mübarek ayın son orucunun 14 Haziran Perşembe günü tutulmasıyla birlikte aynı gün arefe günüyle başlayacak. Bayramın birinci günü 15 Haziran'da idrak edilecek.

        REKLAM

        Kırşehir'deRamazan Bayram Namazı Saati: 06.01

        KIRŞEHİR İLÇELERİ BAYRAM NAMAZI SAATİ

        KIRŞEHİR 6:01 AKÇAKENT 6:00
        AKPINAR 6:01 ÇİÇEKDAĞI 5:59
        KAMAN 6:02 MUCUR 6:00

        BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

        Önce“Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama”diye niyet edilerek namaza durulur.Sonra imam ve cemaat sessiz bir şekilde “Subhaneke” duasını okunur.Sübhanekeden sonra imamla birlikte“Allahu Ekeber”diyereküç defatekbir getirilir.

        REKLAM

        Tekbir getirirken eller kulaklara kaldırılıp (iftitah tekbirinde oldugu gibi), birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır.Üçüncü Tekbirin ardından elleri bağlayınca İmam önceFatiha, sonraKur’an’dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyetokur ve imamla birlikte rükuya eğilinir.RükuveSecdeler yapilarak ayaga (ikinci rekata) kalkilir ve eller baglanir.İkinci rekatta, imam önceFatihaveKur’an’dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyetokur. Sonra imamla birlikteAllahu Ekeber”diyereküç defatekbir getirilir.

        Tekbir getirirken eller kulaklara kaldırılıp yana bırakılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır.Dördüncü tekbirdeelleri kulaklara kaldırmayıp, rükuya eğilinir.RükuveSecdeler yapilarak oturulur.Oturuşta imam ve cemaat,EttahiyyatuveAllâhumme salli,Allâhumme BârikveRabbenâdualarını okur.Dualardan sonra imamla birlikte önce sağa, sonra sola selam verip namaz bitirilir.

        BAYRAM GÜNÜNE DAİR BAZI SORULAR

        Soru: Bayram namazının şartları nelerdir?

        Cevap: Cuma namazının sahih olması için gerekli şartlar bayram namazının sıhhati için de gereklidir. Ancak cuma namazı için hutbe okumak farz, bayram namazı için sünnettir.

        REKLAM

        Soru: Bayram namazı ne vakit kılınır?

        Cevap: Bayram namazı bayramın birinci günü güneşin bir veya iki mızrak boyu yükselmesinden zeval vaktine kadar olan süre içinde kılınır.

        Haberi Hazırlayan: Haktan Demir
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ