KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Ahmet Muhsin Tüzer

Ahmet Muhsin Tüzer, 1971 yılında Antalya'nın Kaş ilçesinde dünyaya gelmiştir. Bir süre Yerebatan Camii'nde müezzinlik yapmıştır. Romanyalı gravür sanatçıları kendisini Bükreş'e davet etti ve orada şimdiki eşi Dana Mara ile tanıştı. Dana Mara ile 1999'da evlenen Ahmet Muhsin Tüzer, bir süre de imamlık yaptı. Evliliğinden 3 yıl sonra eşi Dana Mara müslüman oldu.

Kendisine diyanet tarafından yapılan tepki sonucunda imamlıktan istifa ederek bir süre ticaret hayatına atılan Ahmet Muhsin Tüzer, karar verip yeniden imamlık mesleğine geri dönüş yaptı. Portekiz'de bir müzede konser vermesi için teklif aldı fakat Diyanet karşı çıktı. Kendisi Portekiz konserinin ardından "basına açıklama yaptığı" gerekçesiyle Diyanet tarafından kınama cezası aldı.

Günümüzde de Ahmet Muhsin Tüzer, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imamlık görevinden alınarak Balıkesir'in Karesi İlçesi Müftülüğü'ne memur olarak atandı. Fakat karara itiraz eden Ahmet Muhsin Tüzer, atamanın iptali ve yürütmenin durdurulması için Antalya Nöbetçi İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

 

Ahmet Muhsin Tüzer Haberleri