KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Ahmet Tan

1965 yılında Kütahya’da doğdu.1988 yılında da İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu.

İstanbul’da özel sektörde bir süre idareci olarak çalıştıktan sonra, 1992 – 2005 yılları arasında Mali Müşavir unvanını da alarak özel bir şirketde Muhasebe Müdürü olarak görev yaptı.

Gençlik yıllarından itibaren gelişim ve değişim adına sürekli üreten bir hayat  tarzı benimseyen Ahmet TAN, gelecek nesillere zemin inşa etmek adına 1993-1995 yılları arasında Gediz İlçesi Milli Gençlik Vakfı Temsilciliğinde yönetim kurulu üyeliği ve sonrasında da Başkanlık görevini yürütmüştür. Daha sonra ise GEGİAD (Gediz Genç İş Adamları Derneği), Gediz’i Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği ve Gediz Hastanesini Yaptırma ve Yaşatma Derneği gibi Sivil Toplum Kuruluşlarının değişik kademelerinde görev yaptı. Birçok Sivil Toplum Kuruluşunun kurulmasında, teşkilatlanmasında ve faaliyetlerinde aktif rol aldı.

Sivil Toplum Kuruluşlarındaki görev ve çalışmalarının yanında memleket Meselelerine ve Toplumsal sorunlara çözüm üretebilmek adına, 1995 yılında yapılan Genel Seçimlere Refah Partisi Kütahya Milletvekili Adayı olarak katıldı. Bu şekilde Siyasi Hayata atılan Ahmet TAN, sonrasında 1999 yılı Yerel Seçimlerinde Fazilet Partisi Gediz Belediye Başkan Adayı oldu.

2001 yılında AK PARTİ Gediz İlçe Kurucu Üyesi olarak görev aldı. İlçe, belde ve köylerdeki teşkilatlanmaları başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra, ekip çalışması ve takım ruhunun gerekliliğine inanan bir İlçe Başkanı olarak 3 Kasım 2002 yılı Milletvekili Genel Seçim Çalışmalarını büyük bir titizlik ve başarıyla yürüttü.

2003-2006 ve 2008 yıllarında yapılan AK PARTİ olağan İlçe Kongrelerinde üç dönem üst üste İlçe Başkanı seçildi. Bu dönem; bütün teşkilat birimleri ile birlikte yapılan siyasi çalışmalar neticesinde, mahalli ve genel seçimlerde önemli başarıların elde edildiği bir dönem olmuştur.

2013 yılından itibaren Meslek Hayatını Gediz’de Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak devam ettirmektedir.

Ahmet TAN, evli ve üç çocuk babasıdır.