KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Ali Güler

1962’de Karaman’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Karaman’da yaptı. 1979 yılında Karaman Lisesi’nden; 1984’te Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı’ndan mezun oldu.

Elektronik Astsubay Hazırlama Okulu Komutanlığı (1984-1988), Kara Harp Okulu Komutanlığı (1988-2002), Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi Komutanlığı (2002-2004), Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı Müze Kısım Amirliği (2004-2005) görevlerinde bulundu. Dr. Öğretmen Albay rütbesinde iken, 3 Ekim 2005 tarihi itibarıyla kendi isteğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli oldu.

Halen Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü bünyesinde “Türkiye Cumhuriyeti İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Dersleri” vermektedir. Anıtkabir Derneği Yönetim Kurulu ve Bilim Kurulu üyesidir. Ali Güler, Anıtkabir Dergisi ve Düşünce ve Tarih Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmenliği ile Berikan Yayınevi Yayın Danışmanlığı görevlerini yürütmektedir.

Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü’nde Yüksek Lisans (1984) ve Doktora (1993) eğitimi yapan Ali Güler, Türkiye’deki Gayrimüslimler (Rumlar, Ermeniler, Yahudiler), Türk-Yunan İlişkileri, Atatürk, Atatürkçülük ve Türkiye Cumhuriyeti İnkılâp Tarihi alanlarında çok sayıda eser sahibi olup, bu konularla ilgili makaleleri çeşitli akademik dergilerde yayınlanmıştır. Birçok bilimsel toplantıya davetli veya görevli olarak katılmış ve bu toplantılarda bilimsel bildiriler sunmuştur.

21 Mart 2015 tarihinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi.

Ali GÜLER, evli ve iki çocuk babasıdır.

Ali Güler Haberleri