KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Ali Kilci

1951 yılında Hacılarda doğdu ilköğrenimini Hacılarda orta öğrenimini Kayseri gece okulunda tamamlamıştır.

Tahsil hayatını Bakü devlet üniversitesi spor enstitüsünden lisans eğitimini alarak tamamlamıştır. Çocukluğundan itibaren iş ve siyasetçi bir aile mensubudur. Dedesi ve babası uzun yıllar Hacılar Belediye başkanlığı yapmıştır. Kendisini ülkücü hareketle kamplaşmayı ve kavgayı yaşamış teşkilat mensubu bir genç olarak siyasi görüşlerin yeni şekillendiği yıllarda ülkücü harekete katılmıştır. Kısa zamanda Kayseri ülkücü teşkilatlarda önemli bir isim haline gelmiştir. Türkçü ve milliyetçi kadroların oluşması gençliğin teşkilatlanması ve eğitimi için çalışmalar yapmıştır.

1963 genç ülkücüler, Kayseri Kültür Derneği, Büyük ülkü dernekleri ile başlayan mücadelesi 2.dönem gençlik kolları Kayseri İl Başkanlığı, Genel merkez yönetim kurulu üyesi olarak devam etmiş 1977 yılında merkez ilçe başkanı iken Kayseri Belediyesi meclis üyeliğine seçilerek en genç MHP meclis üyesi olup 12 Eylül 1980 ihtilalına kadar meclis üyeliği yapmıştır.

Daha sonra iş hayatı ve STK’lar da ki görevlerine başladı. Öncelikle Kayseri Ticaret odasında 1991 yılında başlayan yönetim kurulu üyesi 1995 yönetim kurulu başkan yardımcısı 1997 yılında başlayan yönetim kurulu başkanlığı 14 yıl devam etmiştir.

Kayseri ticaret odası yönetim kurulu başkanlığı sürecinde ekibiyle beraber kayseri ticaret odasını Türkiye’nin 5. Büyük odası yapmıştır ve görev süresinin son 9 senesinde Türkiye’nin en iyi, odası en iyi başkanı ödülünü kazanmıştır.

Türk standartları Enstitüsünde (TSE)’de iki dönem Başkan yardımcılığı yapmıştır. Yine aynı dönem TOBB Ticaret odaları Konsey Başkanlığı görevini bir dönem yapmıştır.

Avrupa birliği iş geliştirme merkezi yönetim kurulu başkanlığı bunu yanında birçok vakıf dernek, kurum ve kuruluşta yönetim kurulu üyeliği yapmıştır.

Kurucusu ve Başkan yardımcılığını iki dönem yaptığı Kayseri Dünya Ticaret Merkezi görevine ilaveten Kayseri Serbest Bölge Yönetim kurulunda da uzun yıllar görev yapmıştır.

Görev yaptığı tüm kurumlarda seçimle gelmiştir. Bu arada yaşantısı içerisinde önce amatör takımlarda futbolcu antrenör yönetici olarak görev yapmıştır.

Daha sonra profesyonel futbol antrenörler kurslarını da tamamlayarak Kayseri Spor – Kayseri Erciyes Sporda Teknik Direktör ve yönetici olarak da görev yapmıştır. Madencilik ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren aile şirketlerinde şirket ortağı icra kurulu başkanlığı yapan KİLCİ üç çocuk babasıdır.