KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Ali Ulvi Seyrek

20 Aralık 1970 tarihinde Tunceli’nin Mazgirt ilçesinde doğdu. İlköğrenime Tunceli’nin Mazgirt ilçesi Akpazar beldesinde başlayıp, ailesinin memuriyeti sebebiyle birçok şehirde devam ederek Adıyaman’da tamamladı. Ortaokulu Adıyaman İmam- Hatip Lisesinde, Liseyi Ankara Gazi Lisesinde tamamladı. 1994 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Ufuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalında yüksek lisansa başlayıp 2014 yılında mezun oldu. Yüksek lisans bitirme tezimi “Kamu Politikalarında Alevilik” üzerine yaptı.

1996 yılında Ankara Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık mesleğine başladı. 1998–2003 yılları arasında Tunceli’de avukatlık yaptı. Tunceli barosunun kuruluş aşamasında çok yoğun ve aktif olarak çalıştı.

Ankara’da MTTB ve MGV faaliyetlerinde aktif olarak çalıştı. Üniversite yıllarında Hukuk Fakültesi tarafından yayımlanan Teklif Dergisinin hazırlanıp yayınlanması için çalışmalarda bulundu. Hukuki Araştırmalar Derneğinin (HUDER) kuruluşundan itibaren üyesi.

1996 yılında bilirkişilik sertifikası aldı.

2011 yılında spor hukuku sertifikası alarak spor hukuku uzmanı oldu.

Üniversite yıllarında Anadolu kültürü ile ilgilenmeye başladı. 1997 yılında Ankara Kültür ve Araştırma Topluluğu Derneği, 1998 yılında Ankara Kültür Araştırma Derneği ve 2008 yılında Ankara’da Turkuaz Kültür Araştırma Derneğini kurarak halk kültürüyle aktif biçimde ilgilendi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Halk Kültürü Topluluklarında eğitmen olarak ders verdi. Ülkemizi temsilen yirmiden fazla ülkede halk kültürü toplulukları ile yönetici ve sorumlu olarak birçok turnede bulundu.

Orta düzeyde Arapça ve iyi derecede İngilizce biliyor.