KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Ali Yücelen

Ali Yücelen, 1974 yılında Mersin’in Anamur ilçesinde doğdu. Ankara Anadolu Lisesinde orta öğretimini tamamlayan Yücelen, Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Lisans eğitimini bitirdikten sonra çeşitli devlet kurumlarında görev alan Yücelen en son Rekabet Kurumu'nda Araştırma Uzman Yardımcısı olarak çalıştı. Eğitimine ve kariyerine uluslararası vizyon katabilmek için Amerika’da George Washington Üniversitesinde finans üzerine yüksek lisans eğitimi yaptı. Hemen akabinde Türkiye’ye geri dönen Yücelen İş Bankası Teftiş Kurulunda Müfettiş olarak görev yapmaya başladı. Akademik kariyerini devam ettiren Yücelen bu dönemde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde halen devam ettirdiği Doktora programına başladı.

2003 yılında ticaret hayatına atılan Yücelen, Yücelen Şirketler Grubunun İcra Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

Girişimleri ile, akaryakıt, dağıtım, lojistik, deniz ve kara taşımacılığı, gıda, ithalat ve ihracat sektörlerinde faaliyet gösteren Ali Yücelen, 2010 – 2012 yılları arasında TÜGİAD Yönetim Kurulu Üyeliği, TÜGİAD Ankara ve TÜGİAD Çukurova Şubeleri Koordinatörlüğü yapmıştır.

26 Mayıs 2012 tarihinde
TÜGİAD 14. Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı,
20 Aralık 2014 tarihinde oybirliğiyle
TÜGİAD 15. Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı,
ile onurlandırıldı. Bu dönem içerisinde.

G20 YEA-G20 Genç Girişimciler İttifakı Dönem Başkanlığı,
JEUNE Europe-Avrupa Genç İşadamları Konfederasyonu Başkan Yardımcılığı,
YES-Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu Başkan Yardımcılığı,
TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üst Kurul üyeliği,
gibi görevleri de yürütmüştür.

17 Mart 2015 tarihinde “TÜGİAD bünyesinden asla mazbatasını aldıktan sonra koltuğunu bırakan başkanlar çıkmayacaktır’’ açıklaması ile TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa ederek, 2015 Milletvekilleri Genel Seçiminde Milliyetçi Hareket Partisinden Mersin Milletvekili Aday Adayı olmuştur.

İngilizce ve Almanca bilen Ali Yücelen evli ve üç çocuk babasıdır.

Ali̇ Yücelen Haberleri

  • Sanayi inşaatı geride bıraktı

    İş-Yaşam, 09 Nisan 2018

    Sanayi inşaatı geride bıraktı

    Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Dr. Ali Yücelen, TÜGİAD uzmanlarının hazırladığı 2017 Sektörel Ciro Endeksi Araştırması'nın sonuçlarını açıkladı. Buna göre geçen yıl, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ciro endeks ortalamalarına göre sanayi sektörünün ciro performansı son yıllarda Türkiye ekonomisindeki büyümenin amiral gemisi olan inşaat sektörünü geride bıraktı