KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Arzu Erdem

10.02.1970 tarihinde Almanya'da doğmuştur, aslen Malatyalıdır. İlk ve Orta öğrenimini Almanya'da tamamlamıştır. 1991 yılında İstanbul Universitesi Alman dili ve Eğitimi Bölümünden mezun olmuştur ve aynı bölümde tez aşamasında yüksek Lisan öğrencisidir. Pedagojik Formasyon belgesine sahiptir.

1990-1993 yılları arasında İstanbul Barosu Başkanlıgının Uluslararası Yeminli Tercümanlığını ve İstanbul Barosu
Müdür yardımcılığı yapmıştır. Bu vesile ile yabancı ülkelerde düzenlenen üst düzey toplantılara iştirak etmiştir.
Boğaziçi Universitesi Vakfının önerisi ile yurt dışında çeşitli ülkelerde düzenlenen seminerlere İstanbul Üniversitesi öğrenci temscilsi ve seminer konuşmacısı olarak katılmıştır. Tömer tarafından düzenlenen sınavlarda başarı göstererek  Almanca dalında C 1 düzeyinde Avrupa Dil Portfolyosunu almaya hak kazanmıştır.

2006 yılında Boğaziçi Universitesi "Avrupa Birliği Uyum Sürecinde Proje Yönetmeliği" eğitimlerini
tamamlayarak uzmanlık Sertifikasını, 1997 itibarı ile Yeminlik Tercümanlık belgesi, 2011 itibari ile de Adli Bilirkişilik belgesini almıştır. Kişisel gelişim, siyaset bilimi, toplam kalite anlayışı, rekabetci Pazar stratejileri,
yatırım politikaları ve benzeri dallarda uzmanlık sertifikaları bulunmaktadır. Çeşitli dergiler ve kitaplarda yazı ve akademik tecrumeleri yayınlamıştır.

2007 Yılında 23. Dönem 19. sıradan, 2011 yılında ise 24. Dönem 7. Sıradan İstanbul 3. Bölge MHP Milletvekili Adayı olmuştur. 2001 yılında Gençleri Uyuşturucudan Koruma Derneğinin kurucu başkan yardımcılığı, 2009 yılında KİMSED - Kimsesiz Çocuklar Derneğinin kurucu Başkanlığını yaparak bu alanlarda birçok sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamıştır. Avrupa Birliği teşviki ile kurulan Dezavantajlı gruplar için İnsan Hakları derneğinin üyesidir dezavantajlı kadın ve çocuk gruplarına yönelik çalışmalar yapmaktadır.

Akademik düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk annesidir.

Arzu Erdem Haberleri