KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Aydın Uslupehlivan

Aydın Uslupehlivan, 1954 yılında Adana'da doğdu. İlk,ortaokul ve lise eğitimimi Adana'da tamaladı. Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. İş hayatına Çakır İnşaat'ta başladı. Kadirbeyoğlu AŞ'de devam etti. Burada 10 yıl çalıştıktan sonra 16 yıl boyunca bölge müdürlüğü yaptığı Işıklar Holding'de çalışma hayatını noktaladı. Amatör spor kulüplerinde 12 yıl yöneticilik yaptı. 5 yıl boyunca Güneşli Spor Kulübü'nün başkanlığını sürdürdü.

Siyaset hayatına, 22 yaşında CHP Gençlik Kollarında başladı. İki dönem CHP Yüreğir İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. 2014 Yerel Seçimlerinde CHP'den Seyhan ve Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliğine seçildi. Meclis üyeliği görevlerinin yanında, Seyhan Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü.

Çiler Uslupehlivan ile evli olan Aydın Uslupehlivan 1'i kız 1'i erkek olmak üzere 2 çocuk babasıdır. Kızı Polen Uslupehlivan, Voleybol Türk Milli Takımı oyuncusu. Oğlu Sarper Uslupehlivan ise Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi ve 2013 Dünya Gençler Briç Şampiyonası'nda takım halinde şampiyon olan ekibin sporcusudur.