KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Bülent Ersoy

Bülent Ersoy, 9 Haziran 1952 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Sanat ve müzik ilişkilerine aldığı müzik dersleri sayesinde adım attı. Küçük yaşlarından itibaren müzikle ilgilendiği için, İstanbul Konservatuvarında okumuştur. Fakat sadece 2 ay devam etmiştir.

Eğitimi boyunca Melahat Pars ve Rıdvan Aytan gibi müzik üstadlarından özel dersler almış ve aldığı akademik terbiye ile tecrübelerini geliştirmeye fırsat bulmuştur. İlk sahnesini 1970 yılında Özlem Aile Gazinosu'nda aldı. Aynı zamanda Fikret Torun tarafından düzenlenen ses yarışmasında birinci olmuş ve 1000 lira para ödülü almıştır.

Gazinoda 3 ay çalışarak 1971 yılında ilk 45'liği olan Lüzum Kalmadı Neye Yarar Gelişin, Saner Plak'tan çıktı.

Ağustos 1980'de İzmir Fuarı'nda seyircilerden gelen tezahüratın ardından göğüslerini açtığı için, İzmir Cumhuriyet Savcılığı hakkında soruşturma açmıştır. Aynı yılın Eylül ayında evinde bir hakime hakaret ettiği için tutuklanarak Buca Cezaevi'ne gönderilmiştir.

12 Eylül 1980 darbesinin ardından 1981'in Haziran ayında travesti ve transseksüel sanatçılarla sahne almasına yasak getirildi ve bu yasak tam 8 yıl sürdü.

1989 yılında Adana'da bir konser esnasında seyircilerden gelen şarkı isteğini yerine getirmeyince kurşunlandı ve bir böbreğini kaybetti.

Yaklaşık 30 yıl olan sanat yaşamında birçok ilke imza atmış ve dünyaca ünlü isimlerin sahne aldığı salonlarda dev konserler vermiştir.

Japonya'da ses laboratuvarlarında yapılan ses testleri sonucunda "yüzde yüz kusursuz" bulundu ve 1997 yılında Uluslararası Montu Merid Müzik Doktoru olarak ödüllendirildi.

Bülent Ersoy Haberleri