KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Çetin Osman Budak

1960 yılında Antalya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini (Endüstri Meslek Lisesi-Torna Tesviye Bölümü) Antalya’da tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümü’nü (Muğla) bitirdi. İş dünyasına İstanbul’da adım attıktan bir yıl sonra askerlik görevini Hakkari Çukurca’da Ast Teğmen olarak tamamladı ve Antalya’ya geri döndü. Antalya’da ulusal bir  şirketin Akdeniz Bölge Müdürü olarak göreve başladı.

1990 yılında Budak Kağıt Ltd. Şti., 1995 yılında da Odak Kırtasiye Ltd. Şti. kurdu. Antalya’da merkezi bulunan şirketlerinin İstanbul, Ankara, İzmir ve Mersin’de bölge müdürlüklerini açtı. Halen sektöründe  öncü firma olan Budak Kağıt A.Ş. faaliyetlerine devam etmektedir.

1995-1999 yılları arasında ATSO’da (Antalya Ticaret ve Sanayi Odası) Meslek Komitesi Üyeliği ve Başkanlığı, 1999-2001 tarihleri arasında ATSO Meclis Üyeliği, 2001’de ATSO Yönetim Kurulu Üyeliği, 2005  yılında ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2009 yılında yapılan seçimlerde ATSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. 2009 yılında; TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) delegelerinin oy birliği ile TOBB Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2013 yılında ise TOBB Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

2008 yılında AOSB (Antalya Organize Sanayi Bölgesi) Yönetim Kurulu Başkanı ve Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili görevlerine seçildi. 10 Şubat 2015 tarihine kadar da bu görevlerimi sürdürdü. Antalya Tanıtım ve Turizm Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Antalya Kongre Bürosu Yönetim Kurulu Başkanlığı, TOBB Fuarlar Komitesi Başkanlığı ve TEPAV (Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı)Mütevelli Heyet Üyeliği’nin yanı sıra EXPO 2016 Antalya, BAKA(Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı), ASBAŞ (Antalya Serbest Bölge a:ş), ALDAŞ (Antalya Altyapı Danışmanlık A.Ş), Zeytinpark A.Ş. yönetim kurulu üyeliği görevlerini sürdürdü.

10 Şubat 2015’de bulunduğu tüm görevlerden istifa ederek siyasete adım attı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine 25’inci dönem CHP Antalya Milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu. Bunların dışında birçok sivil toplum kuruluşunda da aktif görevlerde bulundu. Sualtı sporları, futbol, atletizm, dağ ve yayla sporları, halk oyunları hobileri. Halen Akdeniz Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde İktisat Politikaları üzerine yüksek lisans eğitimine devam etmekte.

Budak, evli, biri erkek, diğeri kız iki çocuk babasıdır.

Çetin Osman Budak Haberleri