KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Emre Köprülü

1981 yılında Çorlu’ da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çorlu’da tamamladı. Lise öğreniminin ardından Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirerek 2002 yılında meslek hayatına atıldı.

Vatani görevinin ardından 2004 yılından itibaren kendi Avukatlık Bürosunu kuran Köprülü, mesleğini icra ederken Tekirdağ Barosu Çorlu Temsilciliği, Adli Yardım Bürosu Çorlu temsilciliği görevlerini yürütmüştür. Kariyer yolculuğunda çok sayıda mesleki gelişim eğitimlerine katılmıştır. Kariyerine halen kendisine ait avukatlık bürosunda devam eden Köprülü, 2002 yılında CHP üyeliği ile aktif siyasete başlamıştır.

CHP çatısı altında yürüttüğü siyasi faaliyetlerinde Gençlik kolları başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği, ilçe sekreterliği, 2 dönem kurultay delegeliği yapmıştır. Ayrıca 2008 yılında Türkiye’ nin en genç kurultay delegesi olmuştur. 2008 ile 2011 yılları arasında  Çorlu’ nun CHP İlçe Başkanlığı görevini yürüten Köprülü, 2011 yılında CHP Çorlu İlçe Başkanlığı görevinden istifa edip 24. Dönem Milletvekili aday adaylığını açıklamıştır. THK Çorlu Şubesi Üyeliği, Kızılay Çorlu Şubesi Üyeliği, Balkan Türkleri Derneği Üyeliği, Çorlu Eğitim ve Sağlık Vakfı Üyeliği bulunan Köprülü kendisi gibi avukat olan Elçin Köprülü ile evlidir.

Emre Köprülü Haberleri

  • CHP'li muhaliflerden Kılıçdaroğlu'na tepki

    Gündem, 22 Temmuz 2018

    CHP'li muhaliflerden Kılıçdaroğlu'na tepki

    Son dakika... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Birileri koltuk derdinde, olacak şey değil" sözlerine CHP'li muhaliflerden tepki geldi. CHP'li Tanju Özcan, "Korku dağları sarmış" derken, eski milletvekili Emre Köprülü de "9 seçimin ardından halen oturdukları koltukta birkaç saniye düşünmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı

  • CHP o isimleri belirledi

    Gündem, 07 Temmuz 2015

    CHP o isimleri belirledi

    CHP Grubu, TBMM Başkanlık Divanı'nın oluşturulmasıyla ilgili yeni bir girişimde bulundu

  • CHP'den 'T.C.' için soru önergesi

    Gündem, 08 Kasım 2013

    CHP'den 'T.C.' için soru önergesi

    'Bu çalışmalar Cumhuriyeti unutturmak için midir?'

    Trajikomik bir olay!

    Gündem, 05 Ocak 2013

    Trajikomik bir olay!

    Tekirdağ'da yaşananlara önce çok gülecek, sonra uzun uzun düşüneceksiniz...